Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Gastronomijas festivāls priecēs gardēžus visā Latvijā!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26. augustā sāksies Gastronomijas festivāls, kas jau ceturto gadu atklās starptautisko pārtikas izstādi «Riga Food» un priecēs gardēžus visā Latvijā! Vairāk nekā desmit dienu garumā ar jauniem ēdieniem un speciāliem piedāvājumiem mūs gaidīs teju 60 restorānos, kafejnīcās, bāros, konditorejās, beķerejās un picērijās.

Gastronomijas festivāls notiks no 26. augusta līdz 6. septembrim, un tā laikā ikvienam būs iespēja nogaršot neskaitāmi daudz jaunu ēdienu un sajust unikālus garšu salikumus. Ar dažādām garšām priecēs gan vēl nedzirdēti censoņi, gan jau pieredzējuši uzņēmumi – restorāni, kafejnīcas, bāri, konditorejas, beķerejas un picērijas.

«Tieši Gastronomijas festivāls ir zīme, ka tuvojas rudens sezona ar visām dabas veltēm, ko tas nes sev līdzi. Mūsu festivāla «Rudens velšu» ēdienkarte pārsteigs ar meža un dārza bagātīgajiem labumiem. Esam pārliecināti, ka viss, kas audzis tepat mūsu pašu zemē, ir mums visvairāk nepieciešamais,» – uzsver Liepājas restorāna «Upe», kas festivālā piedalās jau trešo gadu, pārdošanas vadītāja Sintija Pusaudze.

Dalībnieku piedāvātās maltītes ir daudzveidīgas, tāpēc katrs atradīs savai gaumei un garšas kārpiņām atbilstošāko. Tā, piemēram, kultūras bārs «Sapņi un kokteiļi» ir sagatavojuši trīs neparastus kokteiļus kopā ar gardām uzkodām, «Skrīveru mājas saldējums» – unikālu maltīti sešās kārtās, kur saldējumiem piemeklētas izcilas piedevas, veidojot pārsteidzošas garšu kombinācijas, restorāns «Deviņi» – īsteni latvisku ēdienu degustācijas, bet Jaunmoku pils restorāns «Liepaleja» – Pilskunga cienīgu maltīti ar pārsteigumu noslēgumā. Tā ir tikai maza daļa no visa, ko varēs nobaudīt Gastronomijas festivāla laikā! Ar citu dalībnieku piedāvājumiem var iepazīties festivāla mājaslapā: www.gastrofest.lv

Viesus ar lieliskām maltītēm priecēs tādās Latvijas vietās kā Rīga, Liepāja, Sigulda, Mālpils, Dikļi, Mārupe, Ventspils, Jūrmala, Pūre, Skrunda, Rēzekne, Cēsis, Tukums, Daugavpils, Jelgava, Pilsrundāle, Skrīveri, Piņķi un Jaunpils. Katrs festivāla dalībnieks savu unikālo piedāvājumu prezentē savā ēdināšanas uzņēmumā, kur vislabāk ir sajūtama gan īpašā vide, gan viesmīlība, gan šefpavāra, konditora vai bārmeņa talanta pieskāriens. Festivāls aizraus gan tos, kas gatavo, gan tos, kam patīk labi paēst!

«Mūs priecē, ka šogad festivālā kuplā skaitā piedalās Latvijas skaistās muižas un pilis – Skrundas muiža, Mālpils muiža, Jaunmoku pils, Jaunpils pils, Rundāles pils un Dikļu pils. Cilvēki varēs ne tikai nobaudīt īpašos piedāvājumus, bet arī apskatīt Latvijas skaisto arhitektūru. Festivāla dalībnieki ir ieguldījuši lielu darbu, lai sagatavotu jaunas ēdienkartes, turklāt lielākā daļa piedāvās ēdienus no pašmāju sezonālajiem produktiem, tādējādi atbalstot gan vietējos ražotājus, gan piedāvājot maltīti no dabīgiem produktiem,» – stāsta Gastronomijas festivāla projekta vadītājs Māris Briedis.

Nepalaid garām!

Uz augšu