Foto: Sācies festivāls «Re Re Rīga!» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto, Rīga 2014

Trešdien, 6.augustā, Rīgā ar savdabīgu Brama Grāflanda (Bram Graafland) - atraktīvā «Kliedzošā virtuves prinča» performanci laukumā pie Kongresu nama sācies festivāls «Re Re Rīga!», kas norisināsies līdz 9. augustam un iepazīstinās ar laikmetīgo cirku, ielu teātri un pasaules mūziku. Festivāla jaunums šogad ir laikmetīgā cirka izrāžu programma iekštelpās - tādējādi tiks parādīts augstāks izrāžu sarežģītības līmenis.

«RE RE Rīga!» dalību apstiprinājuši 20 kolektīvi ar 65 māksliniekiem no 12 valstīm. Vairāk informācijas festivāla mājas lapā.

rereriga.lv

Festivāla kulminācija gaidāma piektdien un sestdien, kad bez iekštelpu un brīvdabas izrādēm, cirka darbnīcām un meistarklasēm notiks arī ielu izrādes - laukumā pie Laimas pulksteņa un Kaļķu/Vaļņu ielu stūrī.Savukārt kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» būs mūzikas skatuve.

Ceturtdien plkst. 19:30 Kongresu nama Lielajā zālē «Re Re Rīga!» sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes programmu «Kultūra un māksla» piedāvā franču-norvēģu dueta «Magmanus» priekšnesumu. Manū Taigera un Magnusa Bjora vīzija ir izplatīt prieku un iedvesmot publiku sekot saviem sapņiem. Mākslinieki ir pārliecināti, ka iespaidīgas cirka prasmes, humors un aktīva publikas iesaistīšana izrādē ir lieliski ieroči šī mērķa sasniegšanai. Šī pieeja ir savaldzinājusi publiku, un šogad Rīgā duets piedāvā savu jauno izrādi «Attached».

«Attached» ir izrāde par pieķeršanos un attālināšanos, par nekontrolējamo domino efektu cilvēku dzīvē – kā cilvēka rīcība var izkrāsot kāda cita dzīvi. Abi mākslinieki ir neatraujami saistīti – kad viens krīt, otrs lido. Viņu atsevišķās darbības rada vienotu ritmu, un skatītāji kopīgi ietekmē to, kas notiek tālāk. Izrāde vieno publiku aizkustinošā, smieklīgā un pārsteidzošā pieredzē. Šī ir izrāde, kura neatstāj vienaldzīgus.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu