Lucavsalā notiks veselīga dzīvesveida festivāls «Helsus»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 22. un 23.augustā, Lucavsalā notiks izglītojošs pašizziņas festivāls «Helsus», kurā vienkopus pulcēsies vairāk nekā 100 dažādu sfēru speciālisti, notiks lekcijas, meistarklases, koncerti, bet pasākumu noslēgs vērienīgs uguns rituāls, informēja viena no festivāla organizatorēm Agnese Irbe.

Šāda veida pasākums Baltijā norisinās pirmo reizi, un tā mērķis ir demonstrēt daudzveidīgās pašizaugsmes iespējas. «Mēs centāmies apzināt Latvijas vadošos meistarus, kuri darbojas veselības, izglītības un garīgās attīstības sfērās. Festivāls «Helsus» ir unikāla iespēja satikt visus šos cilvēkus vienuviet, iegūt jaunu pieredzi, zināšanas un paplašināt redzesloku,» stāsta viena no festivāla organizatorēm Irbe.

Festivāla lektoru vidū ir ārsts un «cigun» meistars Igors Kudrjavcevs, dietologs Andis Brēmanis, fitoterapeits Artūrs Tereško, gastroenterologs Anatolijs Danilāns, Baltijas astroloģijas skolas direktors Valērijs Babajevs, psiholoģijas doktore Anita Lasmane, astrologs Andris Račs un daudzi citi.

Domājot par ģimenēm, festivāla teritorijā darbosies bērnu stūrītis, kur mazos pieskatīs, dodot iespēju vecākiem apmeklēt lekcijas. Bērni varēs arī rosīties radošajā darbnīcā un apmeklēt bērnu jogas nodarbības.

Festivāla īpašais viesis būs franču mūziķis, komponists, rakstnieks un žurnālists Andrē Šterns. Viņš nav gājis skolā, uzrakstījis par savu pieredzi vairākas grāmatas, piedalījies filmas «Alfabēts» uzņemšanā un vada sava tēva dibināto Arno Šterna institūtu. Festivālā viņš uzstāsies ar lekciju «Mūsdienu izglītība. Sabiedrība: ko mēs radām? Vai laimīgus bērnus?».

Kopumā festivālā darbosies septiņas meistarklases jeb dārzi, kuri tiks veltīti konkrētām tēmām - uzturam, fiziskajai kultūrai, veselībai, sevis izziņai, garīgajai izaugsmei, videi un bērnu izglītībai.

Uz festivāla lielās skatuves uzstāsies grupa «Iļģi», dziedātāja «Mntha», dziedātājs Miks Dukurs un citi.

Festivāla laikā tiks sasniegti divi Latvijas rekordi. Latvijas smieklu jogas pamatlicēja Artura Ivanova un TV personības Ketijas Šēnbergas vadībā tiks sasniegts smiešanās rekords, pulcinot vienkopus lielāko kopā smejošo cilvēku skaitu Latvijā. 23.augustā akcijā «Baltijas ceļš» tiks veidota garākā labo vārdu ķēde, kurā cilvēki, stāvot viens otram blakus, saka labus un iedvesmojošus vārdus. Festivāls noslēgsies ar vērienīgu uguns rituālu Daugavas krastā.

Visa festivāla programma aplūkojama vietnē «www.helsusfestival.com».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu