Foto: Lī «Skrečs» Perijs festivālā «Laba Daba»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Pagājušās nedēļas nogalē Līgatnes pagasta «Ratniekos» norisinājās ikgadējais vasaras mūzikas festivāls «Laba Daba», kurš ar katru gadu kļūst arvien populārāks. Šā gada festivāla galvenais viesis bija 78 gadus vecais jamaikietis – leģendārais (šoreiz vārds vietā) regeja vīrs ar kosmisko cepuri galvā Lī «Skrečs» Perijs (Lee «Scratch» Perry). Aplūko foto no Perija uzstāšanās!

Perijs, kurš Latvijā jau reiz viesojās 2008. gadā «Radio NABA» jubilejā, tiek uzskatīts par dabmūzikas (dub) galveno virzītājspēku un, līdzās Kingam Tabijam (King Tubby) u.c. «dub» pionieriem, par žanra stūrakmeni. Pēc ne pārāk veiksmīgās sadarbības sešdesmito gadu beigās ar mūzikas izdevējiem, viņš savas mājas sētā pats izbūvēja ierakstu studiju, kurā vairākus gadus producēja klasiskus regeja (to skaitā Boba Mārlija) un dub ierakstus. Būdams gana ekscentrisks, vēlāk šo studiju nodedzinājis līdz pašiem pamatiem. Tā vismaz viņš pats apgalvo.

Šodien Perijs ir apmeties uz dzīvi mierīgajā Šveicē, taču regulāri turpina uzstāties un radīt jaunu mūziku. 2003. gadā viņš saņēma «Grammy» par labāko regeja albumu, savukārt pērn Perija balsi un īpaši atlasītu mūzikas kolekciju, kā arī paša skaņdarbus izmantoja populārās videospēles «Grand Theft Auto V» skaņu celiņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu