Rīgas svētkus vakar apmeklējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas svētku pasākumus sestdien apmeklējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku, apgalvo Rīgas dome.

Atsaucoties uz Valsts policijas apkopoto informāciju, pašvaldība norāda, ka sestdien Rīgas svētku pasākumus, tajā skaitā lielkoncertu «Rīgas sirds» un svētku uguņošanu apmeklēja rekordliels rīdzinieku un pilsētas viesu skaits.

Iepriekšējos gados tik daudz skatītāju pilsētas svētku pasākumi pulcēja visu svētku dienu laikā.

Rīgas svētkos rīdziniekiem un pilsētas viesiem dota iespēja apmeklēt un līdzdarboties vairāk nekā 80 dažādos pasākumos, kas risinās gan Rīgas centrā, gan pilsētas apkaimēs. Šogad svētki notiek Rīgas ostas 815. jubilejas zīmē, tāpēc daudzas aktivitātes saistītas ar ūdeni, ostu un notikumiem senajās ostās.

Kā ziņots, šodien Rīgas svētki turpinās.

No plkst.10 līdz 18 11.novembra krastmalā norisināsies pasākums «Rīga dejo rokenrolu!», bet no plkst.11 līdz 14 Esplanādē un 11.novembra krastmalā notiks Lielo leļļu un talismanu svētki.

No plkst.11 līdz 17 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā varēs klausīties Rīgas ostas gadsimtu stāstus - faktus un leģendas.

No plkst.11 līdz 16 sporta un aktīvās atpūtas centrā, Uzvaras bulvārī 15, notiks Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes skrituļslidošanā. Savukārt no plkst.11 līdz 17 Daugavas akvatorijā starp Andrejsalu un Ķīpsalu norisināsies «Rīgas kauss» burāšanā.

Tikmēr Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 18 notiks Līvu diena. Uz AB dambja, savukārt, no plkst.12 līdz 17 notiks starptautiskais laikmetīgās un videomākslas festivāls «Ūdensgabali» un bērnu diena.

Spīķeru kvartālā no plkst.12 līdz 22 notiks Daugavas folkfestivāls.

Savukārt Doma laukumā no plkst.13 līdz 17.40 notiks ielu cirka trupas izrāde «Oroboro», bet Esplanādē no plkst.13 līdz 15.50 būs skatāmi ielu cirka mākslinieku priekšnesumi.

No plkst.16 līdz 19 Pilsētas kanālā pie Latvijas Nacionālās operas norisināsies 12.airēšanas svētki «Nāc un airē!».

Diena noslēgsies ar rokgrupas «Bi-2» koncertu Mežaparka Lielajā estrādē, kas sāksies plkst.19 un ilgs līdz 23.

Šodien turpināsies arī vairāki pasākumi, kas sākušies vakar, tostarp līdz plkst.18 vēl būs apmeklējams amatnieku tirgus «Rīgas osta laiku lokos» krastmalā.

Informācija par visiem Rīgas svētku pasākumiem pieejama tiešsaistē «rigassvetki.lv», sociālajos tīklos un informācijas centros, kas izvietoti pa visu pilsētu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu