Azartiskās izrādes «Vella kalpi» pirmizrāde (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šovakar, 25. jūlijā, 21:00 ar pirmizrādi Saulkrastu estrādē sāksies «Muzikālā teātra 7» desmitās jubilejas sezonas jaunās un vērienīgās muzikālās brīvdabas izrādes «Vella kalpi» vasaras tūre pa Latvijas pilsētām.

«Vella kalpu» senā leģenda par nodevību un mīlestību šovasar iemiesojusies azartiskā dziesmu spēlē ar skatuvi trīs stāvos, 32 aktieru ansambli, iespaidīgiem masu skatiem un īpaši veidotiem uguns, dūmu specefektiem. Skanēs komponistu Raimonda Tigula un Raimonda Paula visiem zināmās dziesmas, kuras izrādei atjaunojis Atis Auzāns. Būs arī kāda ļoti populāra ārzemju autora dziesmas, kas atklāta tiks tikai pirmizrādes dienā. Atraktīvos deju skatus iestudējis horeogrāfs Alberts Kivlenieks.

Režisors Voldemārs Šoriņs teātra vasaras brīvdabas izrādes veido jau desmito gadu un atzīmē izrādes sasauci ar mūsdienām: «Izrādes darbības vide notiek kara fonā, un gaisā virmo tā apdraudētības sajūta, ko nosaka kara apstākļi, kas

šoreiz arī sasaucas ar mūsdienu politisko situāciju.

Izrādes tēma - nodevība un mīlestība ir mūžsenas, un patiesa mīlestība vienmēr ir stiprāka. To pierāda mūsu izrādes galvenie varoņi, to savulaik esam pierādījuši mēs, aizstāvot savu pilsētu un radot savu valsti.»

Foto: publicitātes

Lugas autors ir dramaturgs Kārlis Anitens: «Nodevība barojas ar vienaldzību. Nedrīkst būt vienalga. Mūsu ierocis ir mīlestība, tas ir pamats, uz ko cilvēce spēj pastāvēt. Lai arī stāsts ir par Rīgu, tas var attiekties uz ikvienu no Latvijas vietām.»

Kārlis Anitens pēc režisora ieceres veidojis arī kostīmus.

Lielākā daļa kostīmu ir speciāli šūta un pasūtīti Londonā. Tērpi ir provocējoši izaicinoši un ļoti krāšņi, ar mazliet gotisku pieskaņu, bet vienlaikus moderni un mūsdienīgi. Izrādes scenogrāfs Jānis Jansons. Vella kalpu un viņu līgavu lomās Gints Andžāns un Vita Baļčunaite (Andris un Rūta), Jānis Auzāns un Samanta Tīna (Pēteris un Anna), Atis Ieviņš un Helēna Vasiļevska (Ērmanis un Lēne). Rīgas galvenais «atslēgas turētājs» Samsons un viņa ģimene - Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Anna Šteina. Pārējās lomās iejutīsies Akvelīna Līvmane, Zigurds Neimanis, Zane Burnicka, Aīda Ozoliņa, Atis Auzāns, Kārlis Anitens, Līga Robežniece, Anita Levša, Olga Stupiņa, Sergejs Ivanovs, un daudzi citi. Zviedrijas karaļnama pārstāvju lomās Jolanda Suvorova, māsas Legzdiņas un Alberts Kivlenieks

Vella Kalpi 2014 from Aleksejs Kelmans on Vimeo.

Izrāde būs skatāma deviņās pilsētās – Saulkrastos (25.jūlijā), Tukumā (26.jūlijā), Valmierā (1.augustā), Alūksnē (2.augustā), Madonā (9.augustā), Ikšķilē (15.augustā), Jēkabpilī (16.augustā), Bauskā (22.augustā), Kuldīgā (23.augustā).

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv, kā arī viesizrāžu norises vietās.

Muzikālā teātra 7 iepriekšējo deviņu sezonu vasaras brīvdabas izrādes kopā pulcējušas jau vairāk nekā 320 tūkstošus skatītāju, padarot «Muzikālo teātri 7» par nepārspētu līderi brīvdabas iestudējumu žanrā.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu