«Dabasu Durovys» Spīķerus uzlādēs ar Latgales pozitīvo enerģiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 29.jūlijā, Spīķeru kvartālu pārņems Latgales dvaša, uz skatuves kāpjot grupai, kuras saknes un pirmsākumi rodami Daugavpilī, - «Dabasu Durovys». Pasākuma sākumā no pl. 19:00 muzikālo noformējumu veidos dīdžeja sets sadarbībā ar Rīgas DJ skolu. Ieeja koncertā bez maksas.

«Kādam noteikti grupas «Dabasu Durovys» izvēle Spīķeru brīvdabas skatuvei var šķist diez gan neparasta, taču ar šo koncertu saistās īpašs stāsts. Veidojot Spīķeru brīvdabas koncertprogrammu sezonai, vēlējāmies noskaidrot, ko koncertiem ieteiktu mūsu sociālo tīklu sekotāji, un veicām aptauju, kurā lūdzām, lai Spīķeru sekotāji iesaka māksliniekus, kurus vēlētos vasarā redzēt koncertā. Aptaujas finālā balsu vairākumu ieguva grupa «Dabasu Durovys»! Šeit droši vien jāpateicas gan grupas pēdējā laika panākumiem dažādos topos un aptaujās, gan arī latgaliešu pozitīvajai enerģijai un vienojošajam faktoram, kā rezultātā visiem Spīķeru koncerta apmeklētājiem tiks sirsnīgs un enerģisks vakars, kā arī daudz jauku emociju,» teic Spīķeru kvartāla komunikācijas speciāliste Elīna Pundure.

«Dabasu Durovys» dibināta 2006.gada pavasarī - Daugavpilī. Grupu veidoja toreizējie Daugavpils universitātes studenti, tādējādi arī grupas mēģinājumi sākotnēji notika universitātes mūzikas un mākslu fakultātē. Grupas dalībnieki nāk no Latgales, tāpēc pašsaprotami pirmsākumos visi dziesmu teksti tika rakstīti latgaliešu izloksnē. Vēlāk, pievienojoties tagadējam ģitāristam Romānam Sladzim, grupa sāka rakstīt tekstus arī latviešu literārajā valodā.

2008.gadā tika izdots debijas albums «Ļepetnīks», tam sekoja vairākas pauzes, eksperimenti un sastāva maiņas. Šajā laikā «Dabasu Durovys» snieguši vairākus koncertus arī ārvalstīs, piemēram, Austrālijā, Lietuvā, Portugālē. 2012.gadā tika ierakstīts otrais studijas albums «Styklu vītā skaņa» un 2014.gadā - trešais albums «Bāka». Abi albumi tikuši nominēti arī Latvijas mūzikas gada balvai. Dziesma «Sejas grāmata» 2014.gadā iekļuva Latvijas Radio 2 Muzikālās bankas finālā, iegūstot 9. vietu gada noslēguma aptaujā.

Grupas sastāvā ir Arnis Slobožaņins (balss, ģitāra), Aleksandrs Tamans (bungas), Egils Kulmanis (balss, taustiņi, saksofons) Romāns Sladzis (balss, ģitāra, taustiņi) kā arī 80. gados pazīstamās grupas ELPA dibinātājs Valdis Rundzāns (bass).

Apmeklētāji laipni gaidīti Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12k-2. Pasākuma sākums no pl. 19:00. Ieeja pasākumā bez maksas.

Augusta sākumā Spīķeros uzstāsies: 5. augustā «Martas asinis», 12. augustā «Pyro Trees».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu