Pasaules koru olimpiādes 6. diena: zēnu kori un «The King`s singers» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kingssingers.com

Pirmdien, 14. jūlijā, turpinās Pasaules koru olimpiāde, un daļa pirmās nedēļas dalībnieku jau posīsies mājās, bet otra daļa vēl tikai ieradīsies Rīgā. Kā ik dienu, gaidāmi vairāki brīvdabas draudzības koncerti, bet vakara īpašie notikumi ir Baltijas zēnu koru koncerts Lielajā ģildē un olimpiādes īpašo viesu – vokālās grupas «The King's Singers» – uzstāšanās «Arēnā Rīga».

Pirmdien un otrdien Rīgā uz divu dienu kongresu pulcējas arī Pasaules koru olimpiādes padome. Savukārt uz brīvdabas skatuvēm «Esplanādē 2014» un Vērmanes dārzā pirmdienas vakarā notiks draudzības koncerti.

Īpašs notikums Pasaules koru olimpiādes programmā ir Baltijas zēnu koru koncerts, kurā tiksies četri kolektīvi – Rīgas Doma zēnu koris, J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, zēnu koris «Ažoliukas» no Lietuvas un Igaunijas Operas zēnu koris. Koncertā piedalīsies arī pasaulē slavenais kormūzikas komponists Mortens Lauridsens (Morten Lauridsen), kopīgi ar koriem un simfonisko orķestri atskaņojot viņa pazīstamo skaņdarbu «Lux Aeterna.

Koncerts notiks Lielajā ģildē 14. jūlijā plkst. 18.00.

Jāpiebilst, ka Mortens Lauridsens vadīs arī stundu garu meistarklasi Rīgas Latviešu biedrības namā 17. jūlijā plkst. 11.30.

Pirmdienas vakara lielās zvaigznes ir vokālā grupa «The King's Singers» no Lielbritānijas, kas sniegs solokoncertu «Arēnā Rīga». Sākums plkst. 20.00. Ar šo kolektīvu Latvijas klausītājiem Pasaules koru olimpiādes laikā būs vairākas iespējas satikties – gan meistarklasēs, gan Zvaigžņu koncertā, gan īpašā priekšnesumā ar meitenēm no «Latvian Voices».

Biļetes uz šiem koncertiem nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

«The King`s Singers» sastāvā ir seši mūziķi, šobrīd – divi kontrtenori, tenors, divi baritoni un bass, kas ik gadu sniedz vairāk nekā simts koncertu. Dziedāt visu, kas rakstīts sešām balsīm, sākot ar viduslaiku mūziku un beidzot ar mūsdienu džeza melodijām, – to «The King`s Singers» uzskata par grupas panākumu formulu. Viņiem savas kompozīcijas veltījuši tādi mūzikas lielmeistari kā Kšištofs Pendereckis, Lučāno Berio, Džons Taveners, Ģērģs Ligeti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu