Sākas Gulbenes pilsētas svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 23.jūlija līdz 26.jūlijam notiks Gulbenes pilsētas svētki.

Svētkos būs gan dziesmas, gan dejas, gan balles, gan koncerti, gan sports. Svētkus kuplinās starptautiskais amatierteātru un pūtēju orķestru festivāls «Hepenings», kurā piedalīsies kolektīvi no Gruzijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Latvijas.

23.jūlijā plkst.19 pilsētas svētku ieskaņas koncertā Gulbenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Rīgas saksofonu kvarteta un Valda Muktupāvela koncerts «Melnā stārķa lidojums».

Piektdien, 24.jūlijā, centrālajā skvērā būs Gulbenes novada jauniešu talantu parāde, kurā piedalīsies arī ārzemju jaunieši. Biedrība «Gulces gēns» Blaumaņa ielā 46a rīkos skeitborda, volejbola, futbola un ielu vingrošanas sacensības un paraugdemonstrējumus. Pēc tam būs ballīte kopā ar Marku Rivu un DJ.

Šajā dienā notiks «Hepeninga» atklāšana, bezmaksas teātra izrādes un ielu koncerti dažādās pilsētas vietās. Bērni varēs vērot animācijas filmas disko zālē, bet lielāki svētku apmeklētāji - latviešu kino un mūzikas sintēzi (Aivars Krevics, Jana Aņisimova, Helgi). Pusnaktī Vecgulbenes muižas parkā būs mūzikas, dejas un gaismas spēles baudījums kopā ar Raimondu Tigulu.

25.jūlijā no plkst.10 norisināsies volejbola, strītbola sacensības un Viktora Kazāka piemiņas kauss soļošanā. Savukārt bērni varēs līksmot Bērnu rītā. Būs muzikāli uzvedumi, leļļu teātris, atrakcijas. Plkst.11 centrālajā skvērā koncertā muzicēs pūtēju orķestri. Tāpat visas dienas garumā pilsētu pieskandēs pūtēju orķestri, dejos deju kolektīvi, spēlēs teātri. Sestdien ar mūzikas un deju koncertiem un vakara balli tiks svinēti arī 6. Gulbenes novada seniori svētki «Kvēl saulespuķe rudenīgā». Pilsētas svētku kulminācija gaidāma kino parodiju koncertšovā «Tā nav dzīve, tas ir kino!» (Dainis Skutelis, Anmary, Juris Jope u.c.), kam sekos vakara balle.

Svētdien, 26.jūlijā, notiks teātra izrādes gan telpās, gan brīvdabā, tāpat kapusvētki - plkst. b11 Gulbenes Vecajos kapos, bet plkst. 15 Tanslavu kapos (jaunie kapi).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu