Rīgas cirks sāk aktīvu izrāžu sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgas cirkā sākas gan «Vasaras rēvijas» izrādes, kas ilgs visu vasaru, gan starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule», kas ilgs līdz 7.jūlijam.

Jauno vasaras izrādi iestudējuši Latvijas cirka mākslinieki - ekstremālu spēju akrobāti, gaisa vingrotāji, burvju mākslinieki, žonglieri un ekvilibristi kopā ar klaunu, deju grupu, krāsainiem burbuļiem un lieliskajām Āfrikas un Indijas ziloņu meitenēm.

Jau vairāku sezonu garumā Rīgas Cirka programmas tiek slavētas par to, ka dažādo žanru cirka numurus vienotā krāsainā uzvedumā apvieno cirka deju grupa, kas demonstrē gan stilistiski dažādas dejas, gan ekstravagantus tērpus.

Mums svarīgi ir tas, ka šajā programmā veiksmīgi piedalās vairāki Latvijas mākslinieki.

Jaunie Latvijas cirka mākslinieki tieši vasaras izrādēs slīpē savu meistarību, kuru vēlāk vērtēs citu valstu cirka skatītāji un dažādu starptautisko cirka festivālu žūrijas.

Šīs vasaras mākslinieki jau sakrājuši godalgas vairākos starptautiskos cirka festivālos. Piemēram, Diāna Nikuļičeva – Grand Prix Rīgas cirka festivālā «Brīnumu pilna pasaule» 2012.gadā, šobrīd cirka augstskolā Luhanskā (Ukrainā) teicami pabeigusi jau otro kursu. Jaunā māksliniece demonstrē sarežģītus, meistarīgus trikus ar diabolo spolēm.

Valērijs Komisarenko – uz izrādēm Rīgā ieradies pēc veiksmīgas turnejas Saūda Arābijā. Pēdējā gada laikā savas unikālās akrobāta lokanības spējas demonstrējis gan Anglijā, Itālijā, gan Taivānā.

Daugavpilietis Vitālijs Maksimovičs – ar katru dienu kāpina savas žongliera spējas, demonstrēdams arvien sarežģītākas žonglēšanas kombinācijas, veiksmīgi startēdams starptautiskos cirka festivālos Latvijā Lietuvā, Ukrainā, Zviedrijā.

Oksana Cicivka citu cirka mākslinieku vidū veiksmīgi konkurē ar skatītāju, īpaši jau bērnu iecienītajiem fantastiskajiem trikiem ar ziepju burbuļiem. Visās varavīksnes krāsās zaigojoši burbuļi, gan mazi mazītiņi, gan tik lieli, ka tie var apņemt pat pieauguša cilvēka stāvu!

Protams, klauns! Klauns Miks – Latvijā populārs, sirsnīgs, azartisks dažādu cirka žanru speciālists, kas katrai Rīgas Cirka vasaras programmai sagatavo jaunu repertuāru.

Rīgas Cirka izrādes ir iestudētas tā, ka tās vienlīdz viegli skatāmas visai ģimenei. Ir padomāts gan par erudītiem pieaugušajiem, gan bērniem, kam cirka apmeklējums varbūt ir pirmā saskarsme ar mākslu. Cirka izrādei nav valodas barjeru, tā domāta ikkatram.

Izrādes no 3. jūlija līdz 30. augustam - otrdienās plkst. 18.30, ceturtdienās plkst. 18.30, sestdienās plkst. 13.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu