«Arēnā Rīga» notiks koncerts «Jānim Peteram - 75» (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis/TVNET

«Arēnā Rīga» šovakar plkst. 19 notiks Jāņa Petera 75. jubilejas koncerts «Jānim Peteram - 75/ No Jāņiem līdz Pēteriem…», informēja koncerta organizatoru pārstāve Maija Tālberga. Koncertā, piedaloties koriem un solistiem, tiks izdziedātas ne vien populārākās estrādes un teātra melodijas, bet arī izcilākās un «spēcīgākās» dziesmas no koru repertuāra.

Koncertā uz skatuves kāps maestro Raimonds Pauls, komponisti Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš un Valdis Zilvers, dziesmām iegūstot jaunu spēku un skanējumu komponista Jāņa Strazda aranžējumos, kā arī instrumentālās grupas, solistu un kopkora izpildījumā.

Dziesmas ar Petera dzeju izdziedās Igo, Ance Krauze, Ingus Pētersons, Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Dita Lūriņa, Intars Busulis, Antra Stafecka, Atis Auzāns, Jānis Paukštello un «Dzeguzīte».

Koncertā piedalīsies vairāk nekā 700 koristu, kas pārstāv 24 korus no 11 Latvijas pilsētām un novadiem.

Kora virsdiriģents Ints Teterovskis pastāstīja, ka atlasīti spējīgi kori no visas Latvijas, lai apvienotos jaunā - Petera dziesmu - korī. Pēc diriģenta teiktā, Petera dzeja ir tik melodiska un labskanīga, ka dzied pati par sevi. «Ne velti koru mūzikā dziesmas ar viņa vārdiem ir ieguvušas «zelta klasikas» zīmolu,» norādīja Teterovskis.

Koncertuzvedumā piedalīsies Liepājas jauktais koris «Laiks», Smiltenes jauniešu koris «Lido», Dobeles jauktais koris «Septiņi sapņi» un jauniešu koris «Sadziedis». Uz skatuves kāps Ogres kultūras centra jauniešu koris, Ikšķiles novada jauniešu koris «Soare», Ķeguma jauniešu koris, Valmieras kamerkoris «Kaķi», Olaines jauktais koris «Dziesma», Tukuma jauktais koris «Savējie» un sieviešu koris «Noktirne».

Kupli pārstāvēti koncertā būs Jelgavas pilsēta un novads, no kurienes pasākumā piedalīsies meiteņu koris «Spīgo», jauktais kamerkoris «Mītava», apvienotie kori «Svīri» un «Sidrabe», Vilces pagasta jauktais koris «Vilce». No Rīgas koncertā piedalīsies jauniešu koris «Balsis», jauktais koris «Skaņupe», jauktie kori «Namejs» un «Norise», Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris, Latvijas zvērinātu advokātu jauktais koris un Rīgas Doma zēnu koris.

Režisora Valda Pavlovska vadībā koncerts iecerēts kā grandiozs, simbolisks un interaktīvs pasākums, ko caurvīs arī video sižeti, foto atmiņas no Petera radošā darba un dzīves gājuma un dzeja paša gaviļnieka izpildījumā, pastāstīja Tālberga.

Jau ziņots, ka, godinot latviešu dzejnieku 75 gadu jubilejā un apkopojot spožās personības devumu mūsu kultūrā, Latvijas Radio 2 (LR 2) šo gadu pasludinājis par Jāņa Petera gadu un atzīmēs to ar pasākumu sēriju.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu