Miris soulmūziķis Bobijs Vomaks (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

70 gadu vecumā miris amerikāņu mūziķis, soulmūzikas dziedātājs Bobijs Vomaks (Bobby Womack), ziņo ārzemju prese. Nāves cēlonis šobrīd netiek atklāts, bet zināms, ka 2013. gadā Vomakam diagnosticēta Alcheimera slimība un pirms dažiem gadiem dziedātājs bija uzveicis zarnu vēzi.

Vomaks piecdesmitajos gados sācis ar gospelmūziku, vēlāk sešdesmitajos spēlējis ģitāru Sema Kuka (Sam Cooke) grupā, sacerējis neskaitāmus top40 hitus, iekūlies dažādos skandālos, izgājis cauri narkotiku ellei utt. Mūsdienās Vomaks bija viens no pēdējiem vēl aktīvi muzicējošiem 1960. un 1970. gadu soulmūzikas dziedātājiem.

2012. gadā, pēc 13 gadu pauzes, viņš bija izdevis jaunu studijas albumu «The Bravest Man In The Universe» (skat. recenziju), kuru producēja grupas «Blur» solists Deimons Olbārns (Damon Albarn) un «XL Records» boss Ričards Rasels (Richard Russell).

Pirms tam Vomaka balss bija dzirdama «Gorillaz» pēdējā studijas albumā «Plastic Beach» (dziesmā «Stylo»).

2009. gadā Vomaks uzņemts Rokenrola slavas zālē.

Vomaka populārākās dziesmas ir «Across 110th Street», «Lookin For a Love» un «I'm A Midnight Mover».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu