Kinoteātros – piedzīvojumu komēdija «Mīlas afēra» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No piektdienas, 27. jūnija, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt piedzīvojumu komēdiju «Mīlas afēra» («Love Punch») ar aktieriem Pīrsu Brosnanu un Emmu Tompsoni titullomās. Brosnans ir filmējies septiņdesmit kino un TV projektos, starp kuriem pazīstamākās lomas ir četrās «Džeimsa Bonda» franšīzes filmās. Emma Tompsone, kura saņēmusi divas ASV Kinoakadēmijas «Oscar» godalgas, ir piedalījusies tādos darbos kā «Prāts un jūtīgums», «Tāda ir mīlestība», «Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu» un virknē citu filmu.

«Mīlas afēra» ir amizantiem piedzīvojumiem piesātināts stāsts par šķīrušos pāri Ričardu un Keitu. Lai arī viņu laulība oficiāli ir šķirta, jūtas starp viņiem pilnībā nav zudušas. To pašu nevar teikt par viņu pensijas fonda līdzekļiem, no kura visus naudu ir izkrāpis Ričarda kompānijas jaunais īpašnieks. Abi varoņi nolemj doties uz negodīgā baņķiera kāzām franču Rivjērā ar plānu atgūt viņiem izkrāpto naudu. Tur viņi satiek savus bijušos kaimiņus, un četrotne izveido zagļu bandu ar mērķi paveikt 10 miljonus vērtu zādzību pēc labāko klasisko komēdiju žanra paraugiem.

Jaunajā filmā aktieris Pīrss Brosnans nebaidās pasmieties ne vien par savu vecumu, bet arī par slepenā aģenta Džeimsa Bonda atveidošanu.

Brosnans atklāj faktus par piedalīšanos jaunajā filmā «Mīlas afēra»:

Kā raksturojat sadarbību ar aktrisi Emmu Tompsoni?

Pīrss Brosnans: «Tas bija lieliski. Mēs sapratāmies jau kopš pirmās tikšanās, pirmās dienas, pirmās ainas un pirmā dubļa filmēšanas. Jau krietnu laiku mēs vēlējāmies filmēties kopīgā projektā. Emma ir ļoti apdāvināta – skaista, talantīga, laipna, jautra...»

Filmā ir vairāki mājieni un humors par lomām «Džeimsa Bonda» lentēs...

Pīrss Brosnans: «Jā, tas tiesa. Tajā ir visi nepieciešamie elementi. Man prieku sagādāja arī pats filmēšanās process - dimanta zagšana, rāpšanās klintīs, hidrotērps un tā tālāk.»

Ko varat teikt par filmas darbības vietu un filmēšanos šajā vidē, proti, Francijas dienvidos?

Pīrss Brosnans: «Svētlaime un prieks, tā taču ir franču Rivjēra! Tas notika šādi: pamodies viesnīcā pašā jūras krastā un pabarojis kaijas uz sava numuriņa balkona, es devos satikt ekrāna partnerus un filmēšanas grupu. Tad, protams, sekoja darbs, bet pusdienu pārtraukumā mums pasniedza vīnu. Tad atkal mēs atgriezāmies filmēšanas laukumā. Viss process bija ļoti romantisks, es pat teiktu retro-romantisks.»

Kā raksturojat savu varoni un kā bija iejusties šajā lomā?

Pīrss Brosnans: «Pamatā ir jābūt labam un sirsnīgam stāstam, kas balstās uz kolorītiem varoņiem. Mans varonis ir labākajos gados, šķīries, bet vienlaikus arī azartisks. Tomēr viņā ir arī melanholija, jo pret bijušo sievu viņam joprojām ir jūtas. Viņi abi vēlas atkal būt kopā, tikai nespēj atrast īsto ceļu. Nu lūk, šajos romantiskajos piedzīvojumos viņiem tiek dota lieliska iespēja.»

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu