Koncertzālē «Cēsis» notiks čigānu un klezmeru mūzikas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

5. jūlijā Vidzemes koncertzālē «Cēsis» uzstāsies čigānu un klezmeru mūzikas apvienība «Les Yeaux Noirs» no Francijas, informē koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa. Čigānu un klezmeru mūzikas vakarā uz skatuves kāps slavenais dziedātājs un vijolnieks Ēriks Slabiaks, ar viņu kopā uzstāsies dziedātājs un ģitārists Fransuā Anastasio, akordeonists Dario Ivkovičs, basists Fransuā Lapesonī un sitaminstrumentālists Aidže Tafials.

Koncertprogrammā «Melnās acis» tiks atskaņotas dziesmas jidišā. Slabiaks akcentē, ka jidišs nav mirusi valoda: «Mans tētis spēlēja klavieres, tēvocis vijoli, ģitāru un basu, mēs dziedājām visu ko no Žorža Brasānsa līdz Ābramam Goldfādenam. Ir tik daudz muzikālu tiltu starp manu priekšteču pilsētiņām un Gēršvina Ameriku, ebreju svingu, dziedoņu dabiski atskaņotajām melodijām un teatrāļu asarainajām žēlabām. Jidišs ir dzīva valoda, kas palaikam labprāt aizņemas visā pasaulē pazīstamas melodijas. Es pazemīgi un labprātīgi vēlos piederēt šai jidiša būšanai.»

Apvienība «Les Yeux Noirs» ir uzstājusies tādās prestižās zālēs kā Ņujorkas «Symphony Space», Čikāgas «Symphony Hall», Losandželosas «Hollywood Bowl», Vašingtonas Kenedija centrs, Monreālas «Spectrum» un Sidnejas opernams.

Les Yeux Noirs 2013 from Olivier Slabiak on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu