Rokfilmu festivāls aicina aktīvi iesaistīties festivāla norisēs ārpus kinozālēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Tuvojoties Latvijas vēsturē pirmajam Rokfilmu festivālam (14. – 16. augustā Cēsīs), organizatori aicina dalībai tajā pieteikties jaunos rokmūziķus, dažādu filmu un video autorus un brīvprātīgos palīgus.

«Roka spožums un posts vienlaicīgi ir tas, ka šis visnotaļ populārais mūzikas žanrs un citas tam raksturīgā dzīvesveida izpausmes bieži nenonāk plašajā mediju uzmanības lokā. Mēs vēlamies apkopot video materiālus, kas līdz šim plašākai auditorijai nav izrādīti – tās ir gan pašu veidotas filmas par dažādiem pasākumiem, gan mūzikas video, gan privāti video uzņēmumi no dažādiem saietiem, koncertiem un festivāliem,» stāsta organizatori. Festivāla ietvaros šos materiālus iecerēts izrādīt uz ekrāna, priecējot autorus, viņu līdzgaitniekus un citus interesentus.

Tāpat festivālā vieta atvēlēta spēlēt gribošiem mūziķiem. «Nekas, kur piedalās vārds «roks», nav iedomājams bez rokmūzikas, un rokkino festivāls nav izņēmums. Mēs aicinām pieteikties rokmūziķus, kas kopā ar mums vēlas veidot kinofestivāla vēsturi un tikai šim festivālam raksturīgu radošo atmosfēru.»

Festivālā tiks izrādītas pasaulslavenas filmas par un ar rokmūziku un rokmūziķiem. Programmā iekļautas filmas par Bobu Dilanu, «The Ramones», «The Doors», «Lamb of God», «Lordi» un citiem ne mazāk populāriem un leģendāriem mūziķiem. Gaidāma arī īpaša filmu programma ģimenēm ar bērniem un jauniešiem, kinolektorijs un diskusijas par rokmūzikas ietekmi dažādās dzīves sfērās. Paralēli norisēm kinozālēs Cēsīs gaidāma atbilstoša izklaides pasākumu programma. Visās šajās norisēs Rokfilmu festivāla organizatori aicina pieteikties brīvprātīgos palīgus.

Rokfilmu festivāla pasākumi notiks 14. – 16. augustā Vidzemes koncertzālē Cēsis, kafejnīcās Mākslas Telpa Mala un Bazaar, klubā Fonoklubs, Cēsu ielās un parkos.

Plašāku informāciju par festivālu un pieteikšanos tam var atrast mājas lapā

www.rockfilmfestival.lv

Biļetes uz seansiem iepriekšpārdošanā drīzumā būs pieejamas www.ticketshop.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu