Rutulis, Cīrule un Anteheds ieraksta jaunu «Dzel manī sauli» versiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šogad Valentīndienā tika publicēts pirmais muzikālā projekta (Normunds Rutulis, Katrīna Cīrule un zviedru mūziķa Hansa Anteheda kvartets) titulsingls «Vēstule meitenei». Šobrīd projekts publicē savu jauno kopdarbu - Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmas «Dzel manī sauli» jaunu versiju.

Normunds Rutulis: «Skaista ir šī dziesma, un man patiess prieks, ka Hansa lieliskā klavierspēle, Niklasa stīlģitāra un dažādie, taču saderīgie balss tembri ir iedevuši dziesmai pilnīgi citu noskaņu. Tas ir brīnišķīgi, ja izdodas melodiju iekodēt no jauna, un, šķiet, mums tas ir izdevies.»

Katrīna Cīrule: «Man ir liels pagodinājums sastrādāties ar Normundu un Hansu, jo no šiem profesionāļiem staro tāds vieglums, dzirksts un humors, ka ir burtiski bauda redzēt, kā idejas pārtop realitātē. Satembrējušies esam, saspēlējušies arī, un šis ieraksts ir labs starts jaunajam projektam, kurš ir gana gaumīgs, un, manuprāt, elitārā mūzika kā nemainīga vērtība ir gaumīga visos laikos.»

Hans Antehed: ««Vēstule meitenei» ir mans trešais un jaunākais latviešu dziesmu aranžējumu projekts. Šoreiz tas vairāk fokusējas uz estrādes zelta dziesmām, un man ir liels gods sadarboties ar Normundu Rutuli, kurš izveidojis labskanīgu duetu arī ar dziedātāju Katrīnu Cīruli. Dueti – arī tā ir latviešu estrādes klasika, un mēs turpinām šo tradīciju. Manuprāt, «Dzel manī sauli» ir viena no skaistākajām R.Paula dziesmām, ar ausij tīkamām harmonijām un brīnumainu melodiju. Ar prieku aranžēju to un ieskaņoju kopā ar savu kvartetu no Zviedrijas un jauno duetu - Normunds Rutulis un Katrīna Cīrule.»

Rudenī projekts «Vēstule meitenei» tiks izdots albuma formātā un sniegti 14 koncerti Latvijas aktīvākajās pilsētās, ar centrālo koncertu 16.oktobrī koncertzālē «Rīga», kurš tiks filmēts un pārraidīts LNT.

Valmieras kultūras centrā 30. septembrī.

Aizkraukles kultūras centrā 1. oktobrī.

Ventspils kultūras centrā 02. oktobrī.

Tukuma kultūras namā 3. oktobrī

Siguldā «Baltais flīģelis» 4. oktobrī.

Kuldīgas kultūras centrā 7. oktobrī.

Blīdenes kultūras namā 8. oktobrī.

Madonas kultūras namā 9. oktobrī.

Mālpils muižā 10. oktobrī.

Valkas pilsētas kultūras namā 11. oktobrī.

Talsu tautas namā 15. oktobrī.

Koncertzālē «RĪGA» 16. oktobrī.

Jelgavas kultūras namā 17. oktobrī.

Limbažu kultūras namā 18. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu