Rojā tiks svinēti Zvejnieksvētki

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rojā 11.jūlijā tiks svinēti Zvejnieksvētki, kas šajā pusē tiek atzīmēti jau 65 gadus, pavēstīja Rojas novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

Viņa informēja, ka jau tradicionāli svētkos ieradīsies Jūras valdnieks ar savu svītu, dodoties tradicionālajā, īpašajā svētku braucienā pa Rojas ielām, kam varēs pievienoties ikviens interesents ar savu kabrioletu vai divriteni.

Interesentiem būs iespēja izvizināties ar kuģīšiem un jahtu, kā arī burinieku. Apskatei būs pieejams arī krasta apsardzes kuteris «Skrunda».

Mazāko apmeklētāju izklaidēm būs pieejama Sīču pludmale un jaunais rotaļlaukums pie jūras, kā arī dažādas atrakcijas, karuseļi un jautra spēļu programma kopā ar Kašeru un Jogitu.

Savukārt lielākie un izveicīgākie svētku apmeklētāji varēs piedalīties zvejniekspēlēs un pasportot dažādās pludmales sacensībās.

Rojas Jūras zvejniecības muzejā iecerētas sarunas ar īstu zvejas vīru un iespēja apgūt tīklu lāpīšanas ABC, kā arī noskatīties agrāko laiku video filmas par zvejniekiem un zvejniecību.

Par svētku muzikālo pusi dienas koncertā rūpēsies aktieru ansamblis «Drama» un ceļotāju duets Ilona Balode un Rolands Ūdris. Savukārt dienas zaļumballē uz dejām svētku apmeklētājus aicinās grupas «Roja» un «Zelmeri PRO». Vakarā Rojas pludmalē uz divām skatuvēm uzstāsies Gacho, «Labvēlīgais Tips», «Jumprava», «Bet Bet», «Credo», «Galaktika» un «Mākoņstūmēji», kā arī DJ Ufo un DJ JAX. Rojas pludmalē darbosies arī diskobārs «Četri balti krekli».

Svētku kulminācijā ap pusnakti būs vērojams salūts virs jūras, bet pēc tam turpināsies dziesmas un dejas līdz pat rīta gaismai, sola svētku rīkotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu