Kāpēc dziedātāja Katrine Lukins izlaidumā vizinās kravas automašīnā? (31)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Jaunā dziedātāja Katrine Lukins ir nosvinējusi vidusskolas izlaidumu ar ļoti labām atzīmēm, turklāt mācoties klasē ar veterināro novirzienu. Katrine nedomā turpināt mācības, bet veltīt laiku mūzikai un ceļošanai.

Dziedātāja Katrine Lukins ir pabeigusi vidusskolu «Jalla» ar veterinārajām iemaņām, šī skola ir pirmais solis, lai cilvēks kļūtu par veterinārārstu un pārzinātu dzīvniekus.

«Esmu mācījusies divpadsmit gadus, tagad man gribas strādāt mūzikas jomā un vienkārši atpūsties, darot lietas, kuras gribas darīt. Gribu braukāt pa pasauli, redzēt skaistas vietas, apmeklēt kādus mūzikas kursus un radīt mūziku. Iespējams, vēlāk vēlēšos studēt, bet šobrīd vēlos paņemt pauzīti, kuru veltīt sev un mūzikai,» skaidro Katrine.

Izlaidums Zviedrijā no mūsu vietējiem latviešu izlaidumiem atšķiras kā diena pret nakti. Zviedrijā izlaidumi ir daudz nepiespiestāki, brīvāki un dažādas paražas rada prieku audzēkņiem.

No rīta visi audzēkņi satiekas skolā, seko kopīgas brokastis un fotografēšanās gan visai klasei, gan ar klasesbiedriem un vieniem pašiem. Beidzot fotografēties, skolotāji saviem nu jau bijušajiem audzēkņiem dziedāja dziesmas un vēlēja veiksmi lielajā dzīvē, pēc tam bijušie skolēni skrēja ārā no skolas, kur tos gaidīja ģimenes.

«Vecāki tur rokās plakātus, kuros mēs, audzēkņi, esam redzami maziņi. Tā ir tradīcija, tas ir tik mīļi, bildi sanāk redzēt pirmo reizi, tikai izskrienot no skolas, vecāki nerāda bildes pirms izlaiduma. Vēlāk visām klasēm, kuras beidz skolu, tiek atvests savs traktors vai kravas mašīna, kura mūs vadā pa pilsētu, apkārt skan skaļa mūzika, mēs priecājamies, dejojam, mājam cilvēkiem, šādi braukājām trīs stundas,» smejas Katrine.

Katrine stāsta, ka arī cepures, kuras fotogrāfijās rotā audzēkņu galvas, ir tradīcija, cepures tiek pasūtītas internetā un audzēknis pats var izvēlēties, ko vēlas rakstīt virsū savai cepurei.

«Uz manas cepures bija rakstīts: Katrine Lukins, students 2014 un mūsu klases vārds. Nepratīšu izskaidrot, kāpēc izlaidumā absolventus apkarina ar mīkstajām mantiņām, tā ir tradīcija, nekad neesmu tuvāk interesējusie, kāpēc, zinu tikai, ka to dara,» stāsta Katrine.

Pēc braukāšanas jaunieši dodas mājās, kur izlaidums tiek svinēts ar vecākiem un radiniekiem, bet vēlāk, iestājoties vakaram, dodas uz savām ballītēm.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu