Lucavsalā notiks Krievijā aizliegtais rokfestivāls «Kubana»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/KubanaFest

Rokmūzikas festivāls «Kubana», kura rīkošanu plānotajā norises vietā aizliegušas Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes, Rīgai piesaistīs tūristus no Krievijas, Baltijas valstīm un tuvās Eiropas, kā arī galvaspilsētai sniegs plašu reklāmas iespēju, šodien žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Vienlaikus Ušakovs norādīja, ka festivāla norisi redz kā regulāru vasaras notikumu. Dalībnieku vidū 2015. gadā pieteikti tādi mākslinieki kā HIM, «Panic! At The Disco», «Hollywood Undead», «D12», «Enter Shikari», «Infected Mushroom», Zemfira, «Bravo», «Ļeņingrad» un citi.

Festivāls notiks Rīgā, Lucavsalā, no 6. augusta līdz 9. augustam.

Pasākums no Kaļiņingradas apgabala tiek pārcelts uz Rīgu «force majeure» apstākļos, un pašlaik vēl pastāv daudz neskaidrību par tā norisi, skaidroja Rīgas mērs un festivāla producents Iļja Ostrovskis. Tomēr organizatori esot apņēmības pilni līdz augusta sākumam padarīt visus organizatoriskos darbus. Rīgas pašvaldība organizatoriem palīdzēšot pēc nepieciešamības, taču pašlaik vēl neesot skaidrs, kādus un cik daudz resursu festivāla organizēšana no pašvaldības prasīs.

Festivāls norisināsies Lucavsalas dienvidu daļā - Salu tilta kreisajā pusē, braucot no centra, nevis atpūtas zonā. Šāds lēmums tika pieņemts, domes priekšsēdētājam un organizatoriem kopīgi apmeklējot Lucavsalu. Pašvaldība pašlaik plāno sākt arī salas dienvidu daļas labiekārtošanu. Festivāla zona būs slēgta.

Esot grūti prognozēt iespējamo apmeklētāju skaitu, kā arī ieņēmumus, ko pasākums pilsētai varētu nodrošināt, jo šis gads būšot izmēģinājuma gads, pēc kura arī varēs izdarīt secinājumus par piesaistīto auditoriju.

Ostrovskis norādīja, ka pēc lēmuma nerīkot festivālu Kaļiņingradā par festivāla pārcelšanu interesējušies pārstāvji no kaimiņvalstīm, tomēr priekšroku organizatori devuši Rīgai. Ostrovskis ar Rīgas mēru par iespējamu festivāla rīkošanu Rīgā runājis jau rudenī.

Komentējot iemeslus, kādēļ festivālu lemts nerīkot Kaļiņingradā, - viesu drošības apsvērumi un narkotiku izplatība, - Ostrovskis norādīja, ka tas ir daudzkārtīgi pārspīlēts. Ušakovs savukārt norādīja, ka par drošības pasākumiem festivālā parūpēsies policija un citas attiecīgas institūcijas.

Festivāla producents sacīja, ka pašlaik nevar apgalvot, ka festivāls Rīgā un tieši Lucavsalā ir «uz palikšanu», tomēr neslēpa, ka saskata potenciālu pilsētā attīstīt «Kubanu» kā plaši atpazīstamu regulāru mūzikas pasākumu.

Ostrovskis arī norādīja, ka ekonomiskā situācija Krievijā pašreiz uzlabojas un tur ir daudz maksātspējīgu jauniešu, kas varētu mērot ceļu līdz Rīgai, lai piedalītos festivālā. Tāpat organizatori sadarbībā ar Rīgas pašvaldību mēģināšot meklēt iespējas atvieglot nokļūšanu līdz Rīgai pasākuma ierastajai auditorijai. Liela daļa apmeklētāju jau ir iegādājušies biļetes.

Foto: facebook.com/KubanaFest

Ieejas biļete festivālā maksās 40 eiro uz vienu dienu, un 100 eiro - uz visām četrām festivāla dienām. Atkarībā no citām iespējām, piemēram, kempinga pakalpojumiem un dušas iespējām līdz pat speciāli ierīkotas pludmales apmeklējumam, biļetes cena ir 120 un 200 eiro. Viesiem, kuri biļetes jau iegādājušies, organizatori sola bonusus, par kuriem tuvākajā laikā informēšot.

Vēl februārī festivāla rīkotāji paziņoja, ka ikgadējais festivāls notiks Jantarnijā, Kaļiņingradas apgabalā. Tomēr jau aprīlī apgabala gubernatora kultūras padomes sēdē pret festivāla rīkošanu iestājusies pareizticīgā baznīca. «Šis festivāls iznīcina mūsu jaunatni. Tur tiek lietotas narkotikas,» norādīja baznīcas pārstāvis. 17. jūnijā vietējās municipālās padomes deputāti atcēla plānoto pasākumu, apgalvojot, ka vietējie iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar festivālu, turklāt neesot iespējams garantēt viesu drošību.

Šogad festivālā tiks ierīkotas vairākas skatuves, kempinga, fud-korta zona, autogrāfu-sesiju paviljons, izklaides vietas un pludmales.

Festivāls «Kubana» tiek rīkots kopš 2009. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu