Nebijis Dziesmu svētku koncertu apjoms Latvijas Televīzijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētku nedēļā no 6. līdz 12. jūlijam Latvijas Televīzija plaši atspoguļos svarīgākos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku notikumus. Ik dienu LTV1, LTV7 un www.ltv.lv, kā arī sabiedrisko mediju portālā LSM.lv būs skatāmas svētku tiešraides un koncertu ieraksti. Dienasgrāmatās stāstīsim par interesantiem pasākumiem Rīgā un sniegsim noderīgu informāciju svētku apmeklētājiem un skatītājiem.

Uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem Rīgā šogad no Latvijas malu malām sabrauks aptuveni 37400 bērnu un jauniešu, kā arī kolektīvi no latviešu diasporām, kas izteikuši vēlmi šogad piedalīties svētkos. Nedēļas laikā galvaspilsētā paredzēta plaša koncertprogramma, tostarp saglabājot nezūdošas tradīcijas, kā svētku dalībnieku gājiens, tautas deju lielkoncerts Daugavas stadionā, noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē un atklāšanas pasākums 11. Novembra krastmalā. Šogad pirmoreiz notiks mūsdienu deju lielkoncerts un kokļu mūzikas koncerts.

«Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir patriotisma, pozitīvu emociju un radošuma lādiņš, kuram tā dalībnieki gatavojas piecus gadus. Svētkos harmoniski savijas tradīcija un laikmeta gars. Būtiski, lai svētku nozīmīgākie notikumi sasniegtu ikvienu interesentu Latvijā,» akcentē svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Dziesmusvētku nedēļā LTV1 katru dienu programmā pārraidīs kādu no svētku norisēm. Televīzijā un internetā varēs vērot garīgās mūzikas koncertu «Lūgšana Latvijai», tautas deju kolektīvu laureātu koncertu, mūsdienu deju lielkoncertu «Te mēs es@m», atklāšanas pasākumu «Svētku atklāšana», tautas mūzikas koncertu «Lai balstiņa tālu skan», pūtēju orķestru koncertu «Taures sauc», folkloras konkursu uzvarētāju koncertu «Gudru ņēmu padomiņu» un kokļu mūzikas koncertu «Mana skārienjutīgā kokle». Vēl Svētku nedēļā LTV ēterā būs iespēja vērot tautas deju kolektīvu lielkoncertu «Līdz varavīksnei tikt», bērnu un jauniešu simfonisko orķestru koncertu «Tūkstošbalsu simfonija», dalībnieku svētku gājienu «Ābēcēdē… ūvēzēžē» un noslēguma koncertu «Manā dziesmā tu…». Tikai internetā – www.ltv.lv – būs skatāma pūtēju orķestru finālskate un koru fināla konkurss.

«Esam priecīgi un lepni par to, ka ar mūsu palīdzību Dziesmu svētku sajūta būs notverama jebkurā Latvijas un visas pasaules malā. Mūsu skatītāji varēs noskatīties teju visus svarīgākos Dziesmu svētku koncertus un pasākumus. Par pārējiem ik dienu vēstīsim īpašajās dienasgrāmatās un ziņu izlaidumos. Viss saturs būs pieejams internetā. LTV ir Dziesmusvētku televīzija!» saka LTV kultūras satura redaktore Gunta Sloga.

Par aktuālajiem koncertiem un pasākumiem Svētku nedēļā dažādās Rīgas vietās LTV skatītājiem ik dienu stāstīs Valters Frīdenbergs, Kaspars Ozoliņš, Edmunds Rasmanis, Linda Rutule un Beāte Zviedre.

Ja nav iespēja svētku koncertus vērot klātienē, Latvijas Televīzija dāvā iespēju svētku noskaņu tvert pie TV ekrāniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu