«Skroderdienas Silmačos» Cēsīs, Bauskā un Kuldīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar Cēsu pils parka estrādē notiks Jāņu ielīgošana ar latviešu visu laiku visvairāk skatīto izrādi - Rūdolfa Blaumaņa «Skroderdienām Silmačos».

Kā informēja izrādes rīkotāju pārstāve Ieva Līne, izrādes notiks arī Bauskā un Kuldīgā.

Izrādēs skatītājus priecēs Ģirts Ķesteris, Zigurds Neimanis, Ieva Puķe, Regīna Devīte, Elīna Vāne, Mārcis Manjakovs, Gints Grāvelis, Imants Strads, Inta Tirole, Inese Ramute un Kārlis Neimanis, turklāt lomās iejutīsies arī dziedātāji Agnese Rakovska, Nikolajs Puzikovs un Ieva Sutugova.

Katru iestudējumu kuplinās arī vietējie deju un koru kolektīvi.

"Jāņi ir vislatviskākie svētki. Līdz ar dažādām saulgriežu tradīcijām - Līgo cienasta celšanai galdā, alus brūvēšanai, siera siešanai, dziesmām un lekšanai pāri ugunskuram - kā neiztrūkstoša sastāvdaļa jau gandrīz gadsimtu ir arī Blaumaņa darbs "Skroderdienas Silmačos," stāsta Līne.

Foto: publicitātes

«Laiki iet, bet vērtības paliek. «Skroderdienas Silmačos» ir viens no pierādījumiem, ka, mainoties skatītāju paaudzēm, labākās un trāpīgākās latviešu izrādes vienmēr rod ceļu pie skatītājiem,» saka jaunās izrādes režisors un «skroderdienu» veterāns Zigurds Neimanis, kurš izrādē atkal atveidos Ābramu.

Rīt, 21.jūnijā, iestudējums būs skatāms Bauskas pilskalna estrādē un 22.jūnijā - Kuldīgas pilsētas estrādē. Izrāžu sākums būs plkst.20. Izrāžu laikā, kā jau īstiem līgotājiem pienākas, ieplānota arī gardu ēdienu un dzērienu baudīšana, bet Pirmsjāņu rosību papildinās neliels gadatirgus. Tādēļ skatītāji laipni aicināti ierasties jau no plkst.18.

Biļetes jau pieejamas iepriekšpārdošanā «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī būs nopērkamas estrādēs pirms izrādēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu