Slavenības, kas iekaroja, bet tad pameta Holivudu (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivuda ir ne tikai glamūra un veiksmes, bet arī daudzu salauztu likteņu un nepiepildītu sapņu simbols. Daudzi jaunie censoņi - gan režisori un scenāristi, gan aktieri - ir devušies uz šo kino meku, lai cīnītos par savu vietu zem saules. Tikai retajam, spītējot milzīgajai konkurencei, ir izdevies sasniegt mērķi. Lielākā daļa «svētceļnieku» ir cietuši sakāvi vai nonākuši Holivudas zemākajos slāņos (lasi - pieaugušo kino industrijā). Taču ir tādi cilvēki, kas izcīnījuši savu vietu Holivudā, bet tad pieņēmuši lēmumu to pamest. Viņi sapratuši, ka būt slavenam ne vienmēr nozīmē būt laimīgam. Arī jaunākās filmas «Monako princese» kontekstā piedāvājam jūsu uzmanībai piecas slavenības, kas Holivudai pateikušas: «Ardievu!»

 
Elizabete Hērlija
Elizabete Hērlija Foto: REUTERS/ScanPix

Elizabete Hērlija

Britu aktrise Elizabete Hērlija (Elizabeth Hurley) vislabāk pazīstama ar lomām Ostina Pauersa (Austin Power) filmās, taču 2004. gadā viņa pameta aktrises darbu, lai audzinātu dēlu Deimianu. Viņa iegādājās lauku īpašumu Anglijā un no 2004. līdz 2011. gadam publiski parādījās ļoti reti. Šobrīd viņa atgriezusies aktrises darbā, taču filmējis tikai seriālos.

Foto: REUTERS/ScanPix
 
Deivs Šapels
Deivs Šapels Foto: publicitātes

Deivs Šapels

Amerikāņu komiķis Deivs Šapels (Dave Chappelle) vislabāk pazīstams ar «Comedy Central» šovu «Chappelle’s Show», kas tika demonstrēts no 2003. līdz 2006. gadam. Taču trešās sezonas tapšanas laikā viņš visus pārsteidza, paziņodams, ka dodas ceļojumā uz Dienvidāfriku. Viņš atklāja, ka nepriecājas par to, kā viņa šovs tiek veidots. Atgriezies no ceļojuma, viņš uzstāja, ka «Comedy Central» jāpārstrukturē šovs un liela daļa ienākumu jāziedo labdarībai. Viņš uzsvēra arīdzan, ka jauno sezonu varēs sākt demonstrēt tikai tad, kad visas sērijas būs pabeigtas. «Comedy Central» producenti šo prasību neievēroja. Tas pamudināja Deivu pamest šo sūri, grūti izcīnīto vietu. Šobrīd viņš turpina darboties kā stāvkomiķis, un nodarbojas ar to, ar ko īstenībā vienmēr vēlējies.

 
Džošs Hārnets
Džošs Hārnets Foto: REUTERS/ScanPix

Džošs Hārnets

Džošs Hārnets pirms padsmit gadiem bija A kategorijas Holivudas aktieris. Viņš filmējies tādās filmās kā «Black Hawk Down», «Pearl Harbor» un «Lucky Number Slevin». Kādā intervijā viņš paziņoja, ka ir noguris no slavas, un pameta Holivudu. Turpmāk Hārnets filmējies tikai neatkarīgā kino projektos. «Es vēlos iekšēju izaugsmi, nevis kāpt pa Holivudas kāpnēm,» viņš izteicies.

Foto: Reuters/ScanPix
 
Šons Konerijs
Šons Konerijs Foto: REUTERS/ScanPix

Šons Konerijs

Šons Konerijs par superzvaigzni Holivudā kļuva 1962. gadā, kad kļuva par Džeimsa Bonda lomas atveidotāju. Karjeras laikā filmējies gandrīz 100 filmās, taču, pēc 2003. gada filmas «The League of Extraordinary Gentlemen», kuru kino kritiķi nolīdzināja līdz ar zemi, viņš nolēma, ka pietiks.

 
Greisa Kelija un Monako princis Renē
Greisa Kelija un Monako princis Renē Foto: REUTERS/ScanPix

Greisa Kellija

Viens no spilgtākajiem stāstiem, protams, ir Monako hercogienes Greisas Kellijas stāsts. Būdama ļoti skaista, viņa jau agrā vecumā sākusi kā modele, līdz vēlāk pievērsusies kino. Taču, kad 1955. gadā aktrise devās uz Kannu kinofestivālu, žurnālisti viņu pierunāja aizbraukt uz Monako un nofotografēties kopā ar Monako princi Renē. Šis atgadījums bija liktenīgs. Abi apprecējās, un aktrisei uz visiem laikiem nācās pamest mīļoto Holivudu, jo firstienes pienākumi to vienkārši liedza. Viņa bija radoša trīs bērnu audzināšanā, vadīja Monako Sarkano Krustu, kā arī apguva dekorēšanas un ziedu kārtošanas mākslu.

Greisa Kelija 1949. gadā
Greisa Kelija 1949. gadā Foto: Reuters/ScanPix
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu