Zaz koncerts: Parīze ienāk Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

12. jūnija piektdienas vakars noteikti bija īpašs visiem frankofonās kultūras cienītājiem. «Arēnā Rīga» pirmo reizi mūsu pusē uzstājās atraktīvā, enerģiskā franču dziedātāja Zaz (īstajā vārdā Izabella Žefruā). Pēc koncertiem Maskavā un Sanktpēterburgā, kur dziedātāja pulcēja vairāk nekā trīs tūkstošus klausītāju (pirms pāris gadiem Maskavā koncertu apmeklēja pat 7000), māksliniece bija ieradusies Rīgā, «Arēnas Rīga» amfiteātrī pulcējot aptuveni divus tūkstošus sava talanta cienītāju.

Tiem, kuri franču mēlē saprot tikai «s'il vous plaît» un «merci», diemžēl baudījums, visticamāk, nebija tik liels kā tiem, kas iesvētīti gan franču kultūrā, gan, protams, arī valodā. Dziedātāja, kuras firmas zīme ir mazliet piesmakusī balss, ar publiku sarunājās tikai savā dzimtajā valodā, ik pa laikam no lapiņas nolasot arī kādu frāzi latviski. Īpaši šarmanti izklausījās viņas lasītā pasaka par kolibri, kas, kā viņa pati izteicās, raksturo viņas būtību. Pasaku neatstāstīšu, to noteikti var uzmeklēt tīmeklī.

Māksliniece klausītājiem piedāvāja dzīvajā noklausīties savu jaunāko albumu «Parīze» (2014), kas veltīts Francijas galvaspilsētai un kurā iekļauti populāri franču šansoni. Izskanēja arī hiti no citiem ierakstiem. Noteikti šāda tradicionāla šansonu mūzika labāk iederētos kādā hipsterīgā Miera ielas kafejnīcā, taču, redzot Zaz popularitāti Latvijā, īpaši krieviski runājošās publikas segmentā (acīmredzot saglabājies zināms sentiments par Francijas kultūru no cariskās Krievijas laikiem), ar šaurām kafejnīcas telpām šoreiz koncerta rīkotāji netiktu cauri.

Koncertā nebija nekā lieka - atturīgas gaismas, nekādu ekrānu.

Mūziķi uz skatuves savu darbu veica nevainojami, īpaši skaistas solo partijas spēlēja trompetists.

Zaz savu starptautisko popularitāti ieguva 2010. gadā ar hitu «Je veux», kas iekļauts viņas pirmajā platē «Zaz». Tieši šī dziesma koncertā arī kļuva par vienu no kulminācijām.

Jāpiebilst, ka, strādājot pie jaunākā studijas albuma, Zaz sadarbojusies ar pašu Kvinsiju Džonsu (viņš producējis Maikla Džeksona «Thriller»).

Brīnišķīgs koncerts! Domāju, ka to novērtēja arī tie, kas nesaprata ne vārda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu