Izsludināta pieteikšanās Kultūras mantojuma gada balvai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) izsludinājusi pieteikšanos «Kultūras mantojuma gada balvai 2015».

Balvu plānots piešķirt par ieguldījumu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā laikā no 2013. līdz 2015. gadam piecās nominācijās - kultūras mantojuma izpēte, kultūras mantojuma popularizēšana, kultūras mantojuma restaurācija, labākais kultūras pieminekļa saimnieks, kā arī pasniegt Lielo gada balvu kultūras mantojumā.

Pieteikums balvai jāiesniedz līdz 3. jūlijam (pasta zīmogs). Kandidātus apbalvošanai var pieteikt jebkura fiziska un juridiska persona, bet kandidātus Lielajai gada balvai izvērtē un izvirza Ekspertu komisija, kurā ir divi VKPAI pārstāvji un uzaicināti pieci kultūras mantojuma speciālisti un nozares institūciju pārstāvji. Lielo gada balvu komisija piešķir par mūža ieguldījumu kultūras mantojuma nozarē vai par izcilu devumu nozarei iepriekšēja laika periodā.

Kopējais balvas fonds ir 8000 eiro.

EUR. Lielās gada balvas apmērs ir 2000 eiro, pārējo nomināciju laureātiem piešķir 1500 eiro.

Kultūras mantojuma gada balva ir nozīmīgākais valsts apbalvojums kultūras mantojuma nozarē, kuru piešķir kopš 2003. gada. Tās mērķis ir sniegt atzinību gan individuālam veikumam, gan organizācijām, kas darbojas kultūras pieminekļu saglabāšanas jomā, īstenojot dažādas aktivitātes, tādējādi novērtējot arī to veikumu, kas ikdienā netiek pietiekami novērtēts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu