Top 5 jūnija pasaules festivāli mūzikas gardēžiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ja esi izsalcis pēc mūzikas, mākslas un piedzīvojumiem – atliek vien izvēlēties galamērķi un mesties iekšā vasaras festivālu virpulī. Vasara ir iespēja piedzīvot unikālu pieredzi un baudīt pasaules mēroga zvaigžņu sniegumu. Viens no lielākajiem aviobiļešu rezervēšanas interneta veikaliem «Lidot.lv» apkopojis festivālus visām gaumēm, sākot ar blūza festivālu ASV un beidzot ar roka festivāliem Eiropā.

 
Foto: Publicitātes foto

Čikāgas blūza festivāls

Jau kopš 1984. gada Čikāgas blūza festivāls joprojām ir pilsētas grandiozākais mūzikas festivāls, kas pulcina vairāk nekā 500 000 blūza fanu, lai godinātu šā mūzikas stila leģendas. Šis ir pasaulē lielākais un prestižākais blūza brīvdabas festivāls, kuru ik gadu apmeklē blūza leģendas un lielmeistari. Mūzika tiek spēlēta vienlaicīgi uz piecām dažādām skatuvēm, kur uzstājas blūza pasaules lielākās zvaigznes. Ja plānojat doties uz Čikāgu jūnija vidū, tad šim pasākumam vēlams atlicināt 3 dienas sava laika.

Festivāla norises laiks: 12. -14. jūnijs.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

Rokfestivāls «Download Festival»

«Download Festival» ir britu rokfestivāls, kas jau kopš 2003. gada norisinās Doningtonas parkā. Tas ir viens no lielākajiem un populārākajiem vasaras notikumiem roka un smagās mūzikas piekritēju vidū. Šā festivāla skatuves ir katra smagās mūzikas piekritēja sapnis, šogad trīs dienu laikā uzstāsies tādi pasaules roka un smagās mūzikas grandi kā «Slipknot», «Kiss», «Muse», Bilijs Aidols (Billy Idol), «Marilyn Manson», «Thunder», «Slash» u.c. Šis festivāls pamatoti dēvējams par 21. gadsimta roka evolūcijas mājvietu.

Festivāla norises laiks: 12. -14. jūnijs.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas, mākslas un multimediju festivāls «Sonar»

Katalonijas galvaspilsētā Barselonā norisinās starptautiskais mūzikas, mākslas un multimediju festivāls «Sonar», kurš apjoma ziņā ir lielākais brīvdabas festivāls Eiropā. Turklāt pārsteidz ar unikālu formu un saturu. Īpaši tiek piedomāts par tehnoloģiju iespējām, piesaistot dažādu jomu māksliniekus, ar kuru palīdzību tiek veidots starpdisciplinārs dialogs un iegūts spēcīgs rezultāts uz skatuves. Tas aptver visus vizuālās un skaņu mākslas žanrus un to elementus, sniedzot neaizmirstamu šovu.

Pateicoties «Sonar» organizatoru spējai pulcēt ļoti dažādus un ļoti spilgtus talantus, mūziķus, nekomerciālā kino un modernās mākslas pārstāvjus, katrs festivāls gūst neatkārtojamu individualitāti un noskaņu. Šis festivāls nereti tiek dēvēts par hipsteru un multimediju paradīzi. Šogad uz skatuves kāps «Skrillex», «The Chemical Brothers», «Duran Duran», «Hot Chip», «A$AP Rocky» u.c.

Festivāla norises laiks: 18. -20. jūnijs.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

Rokfestivāls «Provinssirock»

«Provinssirock» ir viens no lielākajiem roka festivāliem Somijā, kurš šogad norisināsies jau 37. reizi. 3 dienu ilgais festivāls notiek jau kopš 1979. gada. Interesanti, ka festivālu ik gadu galvenokārt organizē ap 400 brīvprātīgo, iespējams, ir vērts apsvērt šādu avantūru kādai no nākamajām vasarām! Šeit ir uzstājušās tādas zvaigznes kā «Foo Fighters», «Linkin Park», «Nightwish», «Billy Talent» un «Serj Tankian». Savukārt šogad klausītājus priecēs pēdējo gadu mūzikas topu biežākie viesi kā «Muse», «Calvin Harris», «Passenger», «The Cardigans», «Apocalyptica», «Tyga» u.c.

Festivāla norises laiks: 24. -27. jūnijs.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Publicitātes foto

Rokmūzikas festivāls «Rock Werchter»

Rock Werchter ir viens no lielākajiem ikgadējiem rokmūzikas festivāliem Eiropā. 2003., 2005., 2006., 2007., 2012. un 2014. gadā festivāls saņēma Artūra balvu kā Labākais festivāls pasaulē.

Šogad vērts mērot ceļu, jo mūziķu klāsts šajā festivālā ir tiešām bagātīgs! «Foo Fighter», «Pharrell Williams», «Florence + The Machine», «John Newman», «The Prodigy», «Lenny Kravitz», «Hozier», «Jessie J» un daudz citu populāro mākslinieku.

Festivāla norises laiks: 25. - 28. jūnijs.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu