Tuvojas Jelgavas pilsētas svētki (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ir maijs, un Jelgava atkal svin savus Pilsētas svētkus. Svētku kulminācija – nedēļas nogalē. Pilsētas svētku laikā plānoti dažādi pasākumi – tradicionālais pilsētas svētku gājiens, Amatu diena, koncerti, kā arī dažādas ekskursijas. Šogad svētku devīze ir «Ieraugi Jelgavu krāsās!».

Otrdien, 27. maijā, pulksten 15 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra mazajā zālē godinās Latvijas Amatniecības kameras jaunpieteiktos Jelgavas amata meistarus.

Trešdien, 28. maijā, pulksten 18 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī paredzēts sarunu vakars ar mākslinieci, jelgavnieci Kati Seržāni «Manai Sirdsjelgavai».

Ceturtdien, 29.maijā, pulksten 14 Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notiks pieņemšana pie domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa, kurā aicināti Zelta pāri, kas 2014. gadā atzīmē 50 kopdzīves gadu jubileju. Svinīgos apstākļos godināsim Jelgavas pilsētas stiprās ģimenes Zelta kāzās.

Piektdien, 30.maijā, pulksten 13 a/s AMO PLANT konferenču zālē būs unikāla iespēja noskatīties dokumentālās filmas par RAF: 1967. gads RAF izmēģinājumi Vidusāzijā «Aiz 7 kalnu pārejām»; «16 000 km no Jelgavas līdz Vladivostokai» kinožurnāls «Padomju Latvija» 1977 Nr. 25, kā arī tikties ar pasākuma īpašajiem viesiem: RAF izmēģinātājiem Juri Sniķeri un Māri Paplavski, RAF konstruktoru Valdi Belovu un RAF ražošanas brigadieri Ivanu Saveļjevu. Un, protams, slaveno pasaules apceļotāju Valdi Brantu, kurš ir apceļojis neskaitāmas valstis, apbraucis apkārt pasaulei, un to darījis ar mikroautobusu «Latvija».

Pulksten 17 notiks tradicionālais pilsētas svētku gājiens «Ieraugi Jelgavu krāsās».

Pulksten 19 Hercoga Jēkaba laukumā – deju studijas «Benefice» ielu Dej-INGS.

Pulksten 20 notiks pieņemšana pie Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja, kur tiks pasniegti pilsētas augstākie apbalvojumi – Goda zīmes un Goda raksti. Ieeja ar ielūgumiem.

Radošā apvienība «Coco» Uzvaras parkā piedāvā teātra izrādes- komēdijas:
Pulksten 19 «Mīlestība līdz prāta zudumam jeb pilnīgs sviests». Lomās: Jānis Reinis vai Dainis Porgants, Jūlija Ļaha, Roberto Meloni, Jānis Kirmuška vai Jānis Buķelis, Laila Kirmuška. Pulksten 21 «Sieviņa uz stundu vai kafija diviem». Lomās: Jānis Jarāns, Jānis Reinis vai Dainis Porgants, Jūlija Ļaha. Režisors Ivars Lūsis. No pulksten 23.00 līdz 2.00 Zaļumballe. Muzicē grupa «Lustīgais blūmīzers». Ieejas maksa Uzvaras parkā EUR 2.00 (LVL 1.41)

Pulksten 23 Pils pagalmā koncertuzvedums ar maģiskiem specefektiem «Gadalaiki». Piedalās: Sonora Vaice, Andris Ērglis, Annmary, Daumants Kalniņš, gaisa akrobāti, dejotāji. Horeogrāfe Ieva Kemlere. Režisors Valdis Pavlovskis. Ieejas maksa EUR 5.00 ( LVL 3.51) ( Biļešu iepriekšpārdošana «Biļešu paradīzes» kasēs)
Sestdien, 31.maijā, no pulksten 9 līdz 17 Raiņa parkā - Amatu diena. Uzstāsies Liepājas Beztemata cirka izrāde «Atnāciet, sanāciet», Tirkīzkora ansamblis un Žoržs Siksna, deju grupa «Obackaringen» no Hērnesandas (Zviedrija), amatiermākslas kolektīvi; paredzēta Jelgavas mazākumtautību kultūras biedrību amatu sēta, Jelgavas Amatu skolas prezentācijas, radošās darbnīcas, amatnieku paraugdemonstrējumi, izjādes ar zirgiem. No pulksten 20 – Jauniešu zona. Pulksten 21 ekstrēmās velo un moto komandas «Greentrials» šovs «Greentrials Bike Tour 2014». Aizraujoši un pārgalvīgi triki ar velotriāla un BMX riteņiem uz īpaši sagatavotām konstrukcijām, savukārt pulksten 22 – ballīte ar Dj Erminass. Pasākumā darbosies «Jelgavas kreklu» kafejnīca un nākamās paaudzes digitālais fotostends PixBox. Ieeja bez maksas.

Tāpat sestdien pulksten 12 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī koncertēs zviedru deju grupa «Öbackaringen» no Hērnesandas kopā ar folkloras kopu «Dimzēns» (Torņa pagalmā) un sāksies veloekskursija pa Jelgavu «Jelgavas nomaļu šarms». Pulksten 13 sāksies ekskursija ar autobusu «Izzini Jelgavu!» latviešu valodā, bet pulksten 14 – krievu valodā.

«Lediņos» pulksten 13 norisināsies bērnu un jauniešu centra «Junda» gada noslēguma pasākums.

Hercoga Jēkaba laukumā pulksten 15 – Biedrības «Mītavas tehniķi» seno motociklu parāde.

No pulksten 17 Uzvaras parkā izskanēs koncerts «Manas pilsētas balsis». Piedalās: Jelgavas skolēnu kori, dejotāji- «Vēja Zirdziņš» un «Benefice». Režisors Valdis Pavlovskis. Koncerta mākslinieciskais vadītājs Agris Celms. Pulksten 20.30 – Jelgavas aktieru sveiciens pilsētai «Rampa mirdz», pulksten 22 – Ivo Fomina koncerts, bet pēc tam balle. Dzied un spēlē grupa «Tirkizband». Ieeja bez maksas.

Svētdien, 1.jūnijā, pulksten 12 – ekskursija ar autobusu «Ciemos pie Jelgavas māksliniekiem» kopā ar Māri Branci. (Ekskursijas sākums no Sv Trīsvienības baznīcas torņa). Pulksten 15 Sv. Trīsvienības baznīcas tornī koncertēs vokāli instrumentālie ansambļi «Rūta» un «Zelta stīdziņas».

Pulksten 12 Driksas upē pie Čakstes bulvāra piestās vikingu liellaiva «Nameisis».

Savukārt pulksten 13 visi aicināti uz Raiņa parku, kur radošā apvienība «Pasaku nams» piedāvā rotaļu programmu ar pasaku tēliem «Krāsainā pasaule» Jelgavas mazuļiem un to vecākiem. Pulksten 14 – «Māmiņu kluba» rīkotās rotaļu aktivitātes, un pulksten 14.30 Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 7.-9. klašu teātra izrādes fragments no Hermaņa Paukša lugas «Pūķis atlidos pusnaktī». Režisore Aija Treija. Ieeja parkā bez maksas.

Pulksten 14 Kultūras nama Lielajā zālē izskanēs «Krāsu variācijas čellam». Programmā: P.Čaikovskis. Variācijas par rokoko tēmu čellam ar orķestri, op.33 P.Čaikovskis. Ļenska ārija no operas «Jevgeņijs Oņegins» D.Šostakovičs. Pirmais koncerts čellam ar orķestri Es Dur, op.107. Izpilda: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris. Diriģents Andris Vecumnieks, solists Maksims Beitāns. Ieejas maksa EUR 3.00, 2.00 ( LVL 2.11, 1.41).

Pulksten 16 Uzvaras parkā norisināsies Latvijas Senioru deju grupu festivāls- koncerts «Kad Jelgava zied». Ieeja bez maksas.

Pulksten 18 Jelgavas Sv. Annas baznīcā labdarības koncertā uzstāsies grupa «TirkizBand», Juris Vizbulis un Jelgavas Popkoris.

No 28. maija līdz 1. jūnijam Hercoga Jēkaba laukumā atradīsies Annels atrakciju parks.

Izbraukumi ar kuģīti «Frīda» pa Driksu un Lielupi: 30.maijā no pulksten 18 līdz 20 (reizi pusstundā), 31. maijā un 1. jūnijā no pulksten 12 līdz 17 (reizi pusstundā). Brauciena maksa: pieaugušajiem EUR 3.00, bērniem (līdz 16 gadiem) EUR 1.50. Iekāpšana piestātnē pie Mītavas tilta.

Vairāk par pilsētas svētkiem šeit.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu