Horvātijas mākslas festivālā tomēr izrādīs Velbeka «Elementārdaļiņas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dubrovnikas vasaras festivālā tomēr tiks izrādīta uz franču rakstnieka Mišela Velbeka romānu balstīta izrāde par spīti policijas bažām, ka autora kritiskā attieksme pret islāmu varētu apdraudēt pasākuma drošību. «Festivāla padome apstiprinājusi šī gada programmu, kurā iekļauta izrāde «Elementārdaļiņas«,» paziņoja Horvātijas Kultūras ministrija.

Festivāla pārstāve Karla Labaša sacīja, ka izrādi apsargāšot policija. «Mēs vēl nezinām, kā tieši tas būs. Taču paļaujamies, ka policija būs profesionāla,» viņa norādīja.

Šogad Dubrovnikas apgabala prefektūra lūdza Horvātijas drošības dienestiem un policijai novērtēt iespējamo risku. Policija atbildēja, ka Velbeka izrāde varot radīt apdraudējumu.

Velbeka jaunākais romāns «Soumission» («Pakļaušanās») nonāca pārdošanā 7. janvārī, kad ar automātiskiem ieročiem bruņoti islāmisti Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, kur noslepkavoja 12 cilvēkus.

«Soumission» ir politiska fantāzija, un tā darbība norisinās 2022. gadā, kad beigām tuvojas pašreizējā Francijas prezidenta Fransuā Olanda prezidentūras otrais termiņš. Prezidenta vēlēšanās cīnās galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna un Musulmaņu brālības kandidāts, kas arī plūc uzvaras laurus, pateicoties sociālistu un centristu atbalstam.

Pirmajās piecās dienās pēc iznākšanas Francijā tika pārdoti 120 000 romāna eksemplāru.

Dubrovnikas festivāla rīkotāji sākotnēji paziņoja, ka «Elementārdaļiņu» iestudējums izņemts no festivāla programmas. Taču tika saņemti iebildumi, ka «Elementārdaļiņām» neesot nekādas saistības ar islāmu.

«Padome nobalsojas par iestudējuma izrādīšanu, īpaši pēc tam, kad Dubrovnikas dome un Kultūras ministrija piekrita sniegt papildu finansējumu,» norādīja Labaša.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu