Kinoteātros: divas komēdijas, šausmene un piedzīvojumu drāma (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No piektdienas, 9. maija, Latvijā sāk demonstrēt četras jaunas filmas - Krievijas komēdiju «Virtuve Parīzē» («Kухня в Париже»), ASV komēdiju «Sliktie kaimiņi» («Bad Neighbors»), šausmu trilleri «Klusie» («The Quiet Ones») un Francijas un Vācijas kopražojuma piedzīvojumu drāmu «Skaistule un briesmonis» («La belle et la bête»).

 
«Virtuve Parīzē»
«Virtuve Parīzē» Foto: publicitātes

«Virtuve Parīzē»

Filmas sižets aizsākas restorānā «Klods Monē». Tas ir plaukstošs franču restorāns Maskavā, tāpēc tajā rīko Krievijas un Francijas prezidentu tikšanās. Restorāna šefpavārs gatavojis gan saldus, gan sāļus ēdienus. Viņš mazliet uztraucas, bet ir drošs, ka nekritīs kaunā. Lieliskais restorāna personāls visādi cenšas viņam iztapt. Taču komanda cieš sakāvi, un restorāns jāslēdz.

Tomēr «Kloda Monē» īpašnieks Dmitrijs Nagijevs nebēdājas. Viņš kopā ar šefpavāru nolemj atvērt jaunu restorānu – šoreiz Parīzē. Uz mīlas un gardēžu pilsētu viņi ved līdzi visu kulināru komandu, un to gaida liels, gards un, bez šaubām, neticami jautrs darbs.

Ēdienu frančiem gatavos pavārs Maksims, kas mūždien ievāra nepatikšanas. Par to, lai viss labi izskatītos, jāgādā seksuālajai menedžerei Viktorijai, kas «putrai» piemet pa pipariņam.

Filmas režisors ir Dmitrijs Djačenko, bet galvenajās lomās iejūtas Dmitrijs Nagijevs (spēlējot pats sevi), Dmitrijs Nazarovs, Oļegs Tabakovs un Jeļena Podkaminska.

 
«Sliktie kaimiņi»
«Sliktie kaimiņi» Foto: publicitātes

«Sliktie kaimiņi»

Filmas sižets stāsta par kādu klusā piepilsētā dzīvojošu jaunu ģimenīti, kurai kādā saulainā dienā kaimiņos ievācas studentu brālība. Un, ja kādam šķiet, ka viņš spēj prognozēt turpmāko notikumu attīstības gaitu, kas tāds nebūs pat sapņos rādījies.

Filmas režisors ir Nikolass Stollers, bet galvenajās lomās - Sets Rodžens, Zaks Efrons, Roza Birna, Kristofers Mincs-Plass, Deivs Franko un Līza Kudrova.

 
«Klusie»
«Klusie» Foto: publicitātes

«Klusie»

Filmas pamatā ir patiesi notikumi. Šausmu trilleris «Klusie» ir stāsts par studentu Braienu un viņa draugiem, kuri piedalās eksperimentā, mēģinot mākslīgi radīt poltergeistu. Viņu uzdevums: izmērīt melno enerģiju, ko izstaro dēmonu apsēsta jauna meitene. Sākot eksperimentu profesora vadībā, studenti negaidīti sastopas ar biedējošu realitāti: viņu darbības rezultātā mūsu pasaulē parādās bīstami viņpasaules spēki un tam nav racionāla izskaidrojuma.

Titullomā Sems Klaflins, kurš piedalījies tādos darbos kā «Bada spēles: Spēle ar uguni», «Karību jūras pirāti: Svešajos krastos», «Sniegbaltīte un mednieks», kā arī Džareds Hariss («Šerloks Holmss: Ēnu spēle», «Linkolns» u.c.). Lenti producējuši filmu «The Woman in Black» un «Let Me In» veidotāji.

Fragments no intervijas ar filmas centrālo zvaigzni, aktieri Semu Klaflinu:

Šī ir jūsu pirmā loma šausmu filmā. Vai esat šausmu filmu cienītājs?

S. Klaflins: «Jā, es mīlu šo žanru, man patīk atrasties uz robežas, kad kuru katru brīdi uz ekrāna var notikt kaut kas negaidīts un baiss. Bet vēl labāk ir tad, ja filma spēj mani iedragāt emocionāli vai pat fiziski. Filmas, kas atstāja iespaidu uz mani, ir «Blēras raganu projekts» un «Paranormālā aktivitāte». Tās ir filmētas no pirmās personas skatupunkta un ir ļoti reālistiskas, tās man lika justies tā, it kā es pats būtu iesaistīts šajos notikumos.»

Kāpēc nolēmāt piedalīties «Klusajos» – kas piesaistīja spēlēt Braienu?

S. Klaflins: «Mēs esam līdzīgi, jo Braiens, gluži tāpat kā es, pirms paranormālo notikumu fiksēšanas ir ļoti skeptiski noskaņots, viņš netic šīm parādībām. Taču, kad notikumi uzņem apgriezienus, mans varonis arvien vairāk iesaistās eksperimentā, viņu māc ziņkāre. Domāju, ka ar mani reālajā dzīvē notiktu tas pats. Vēl viens iemesls, kādēļ vēlējos piedalīties šajā filmā, bija tās veidotāju iepriekšējie darbi, kā arī filmēšanās kopā ar izcilo Džaredu Harisu.»

Kā sadzīvojat ar popularitāti? Vai pēc lomas kases grāvējā «Bada spēles» varat nepazīts pastaigāties pa ielu?

S. Klaflins: «Man svarīgākais ir spilgtas lomas – tādas, kurās man nākas krietni pūlēties, lai transformētos par konkrēto varoni. Protams, «Bada spēles» ir kases grāvējs, kas nozīmē to, ka daudzi mani tagad ir redzējuši uz lielajiem ekrāniem, taču nekas manā ikdienā nav mainījies un par popularitāti es nedomāju.»

Jūs vēl esat jauns, taču ko vēlaties sasniegt profesionālā jomā?

S. Klaflins: «Kā jebkurš aktieris, es vēlos, lai manu darbu novērtē… ar «Oscar» balvu (smejas). Bet, ja nopietni, man svarīgi ir būt aktierim, ar kuru filmu veidotāji labprāt sadarbojas, jo vēlos būt daudzpusīgs aktieris, spēlēt dažādas lomas. Domāju, ka man vēl ir daudz ko dot.»

 
«Skaistule un briesmonis»
«Skaistule un briesmonis» Foto: publicitātes

«Skaistule un briesmonis»

Anotācija: tirgotāja meita, drosmīgā Bella dodas uz briesmoņa pili, lai glābtu sava tēva dzīvību. Ieradusies pilī, viņa nokļūst burvju pasaulē, pilnā ar noslēpumiem, galvu reibinošiem piedzīvojumiem un savādām skumjām.

Viņa atklāj, ka briesmonis, kurš biedē visus apkārtnes iedzīvotājus, patiesībā ir ļoti nelaimīgs un labsirdīgs. Tāpēc Bellas simpātijas pret briesmīgo radījumu kļūst vēl stiprākas.

Pateicoties savai straujajai sirdij un drosmei, viņa uzveic visas grūtības un briesmas, lai atbrīvotu briesmoni no ļaunā lāsta. Taču lāsts var pazust tikai tad, ja skaistule iemīlēsies briesmonī.

Filmas režisors ir Kristofs Ganss, bet galvenajās lomās - populārie aktieri Lea Seidū un Vensāns Kasels. Filma, kura savu pirmizrādi piedzīvoja Kannu kinofestivālā, uzņemta par 35 miljoniem eiro un nu jau šo summu ir atpelnījusi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu