Uz Maija Grāfa svētkiem ierodas pat grāfi un grāfienes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

16.maijā norisinājās ne tikai Muzeju nakts, bet arī gadskārtējie Maija Grāfa svētki, kuros dalībnieki sacentās par krāšņāko viduslaiku tērpu titulu, kā arī izbaudīja dažādas viduslaiku atrakcijas un baudīja ēdienus, kuri bija pietuvināti viduslaikos pieejamajiem.

16.maijā Spīķeru radošajā kvartālā, ieraugot cilvēkus ar zobeniem, meitenes, kuras izskatās kā izkāpušas no pasaku grāmatām, dzirdot zobenu šķindoņu vai redzot raganu, piekaltu pie sārta, neviens nejutās pārsteigts, kā nekā notika gadskārtējie Maija Grāfa svētki.

Svētkos viesiem bija iespēja vērot vēsturisko kostīmu konkursu, kurā dalībnieki pat vairākus gadus bija studējuši kāda tērpa vēsturi, lai izveidotu autentisku kopiju un varētu to prezentēt Maija Grāfa svētku tērpu konkursā.

Tērpus vērtēja Latvijas mediju pārstāvji un vadoši stilisti, kuri ir savas jomas profesionāļi un ikdienā saskaras ar modi un stilu.

Dalībnieki, kā jau katru gadu, pēc vēsturiskajiem svētkiem apmeklēja arī Muzeju nakti, tērpušies savos vēsturiskajos tērpos.

Tāpat paralēli norisinājās zobenu cīņas, kurās tika noskaidrots Maija svētku Grāfs, kuram svētku beigās bija jāizvēlas arī sava grāfiene. Topošajiem grāfiem bija jāprot ne tikai pārvaldīt zobenu cīņas un jāvalkā atbilstoši tērpi, bet arī jāprot viduslaiku dejas, jo īsts džentlmenis un karavīrs ir arī lielisks dejotājs.

Nepārtraukti norisinājās dažādi priekšnesumi, skanēja vēsturiska mūzika, tika dejotas dažādu tautu viduslaiku dejas.

Ikviens varēja iejusties raganas ādā un tikt pieķēdēts pie lielā ugunskura, tā bija iespēja sajust to, ko juta raganas pirms sadedzināšanas uz sārta.

Viesi varēja iegādāties vēsturiskus tērpus, doties pie raganas un uzzināt savu nākotni, kuru parāda Taro kārtis, baudīt vēsturiskos ēdienus, kā arī iemācīties darboties ar zobeniem.

Maija Grāfa svētki ir vieta, kur sajusties ne tikai kā pasakā, bet kļūt par pasakas sastāvdaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu