Muzeju nakts Turaidas muzejrezervātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/turaida.muzejs

16.maijā no plkst. 19 līdz 1 starptautiskās akcijas «Muzeju nakts 2015» laikā Turaidas muzejrezervāts aicina iepazīt kultūras mantojumu pasākumu ciklā «Vai tu redzi, cik tu bagāts esi!», informēja Turaidas muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja Anda Skuja.

Šogad Latvijas muzeji uzņēmušies misiju lasīt, pārlasīt un atrast Raiņa un Aspazijas darbos vistuvākos, visiedvesmojošākos un aktuālākos motīvus, lai popularizētu muzejiem nodoto kultūras mantojumu un uzrunātu Muzeju nakts apmeklētājus.

16.maija vakarā katrs aicināts gan izzināt dzejnieku domas, tēlus, gan meklēt viņu daiļrades atspulgus apkārtējās dzīves realitātēs. Organizatori cer, ka ideju brīvība atraisīs ikviena radošo potenciālu un 16.maijā katrs ieraudzīs kādu niansi jau zināmajā vai vēl nezināmajā mantojumā, ko pasaulei atstājušas iepriekšējās paaudzes un izcilie latviešu dzejnieki - Aspazija un Rainis.

Pasākuma laikā Turaidas mūra pilī, baznīcā, dārznieka mājā un muižas saimnieciskās apbūves centra ēkās būs iespēja apskatīt četras atvērtas ekspozīcijas, klausīties dzejas lasījumus, piedalīties darbnīcā, kas domāta ģimenēm, skatīties, kā dejo jauniešu deju kolektīvi, piedalīties sarunā «Klaušinieks, saimnieks, pilsonis», kā arī daudzās citās aktivitātēs.

Pilna pasākuma programma pieejama mājaslapā «www.turaida-muzejs.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu