Alise Znaroka atklāti par modes biznesu, dzīvi, slavu un skaistumu (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Populārā hokejistu trenera Oļega Znaroka jaunākā meita Alise Znaroka jau agrā vecumā sāka darboties modes industrijā un dara to ar panākumiem. Modeli netraucē un nemulsina viņas tēta panākumi, jo viņi ir viena ģimene un visi priecājas viens par otra panākumiem. Turklāt, aizbraucot uz ārzemēm, viņas tēta vārds nevienam neko neizsaka un Alise var būt parasta meitene, kura cīnās par saviem sapņiem un gūst panākumus.

Tavs lielākais sasniegums modes biznesā?

Es uzskatu, ka manā modeles karjerā viss vēl ir tikai priekšā. Esmu strādājusi kopā ar slaveniem dizaineriem, filmējusies reklāmās, fotografējusies žurnāliem, piedalījusies lielās modes skatēs. Par spīti tam, vēl neesmu sasniegusi savus nospraustos mērķus.

Vai bērnībā sapņoji tieši par modeles profesiju vai kādu citu?
Bērnībā nesapņoju par modes biznesu, bet vēlējos kļūt par dziedātāju. Par modi sāku interesēties tikai pēc uzaicinājuma iesaistīties Ginta Budes modeļu skolā.

Tu papildus apgūsti kādu profesiju vai pagaidām velti visu uzmanību modeles karjerai?

Šobrīd visu savu laiku veltu tikai modes biznesam, bet es saprotu, ka šī profesija nav mūžīga, tāpēc turpinu interesēties par dažādām jaunām lietām un attīstīties. Neesmu sapratusi, uz kuru pusi mani vairāk «velk», jo man ir tik daudz aizraušanos, turklāt vienmēr esmu gatava jaunai pieredzei.

Par modelēm apkārt klīst daudzi stereotipi – par drastiskām diētām, zemo izglītības līmeni, tu ceļo pa pasauli, satiec daudzas savas profesijas pārstāves, kāda ir patiesība?

Stereotipu pasaulē ir daudz, ne tikai saistīti ar modes biznesu. Katrs cilvēks ir atšķirīgs, un viņa izglītības līmenis ir tikai un vienīgi viņa paša izvēle. Modes biznesā ir jāseko līdzi savam ārējam veidolam, jo tas ir mūsu galvenais instruments. Jo labāk izskatās modele, jo vairāk darbu saņems. Daudzām modelēm lieliska figūra ir dota no dabas, bet daudzām nākas strādāt, lai izskatītos perfekti. Veselīgs dzīvesveids ir kā vizītkarte, jo modeles nereti kļūst par jaunu meiteņu elkiem.


Kāda ir viena diena tavā dzīvē?

Katra diena modeles dzīvē ir atšķirīga, vienu dienu tās ir atlases, citā dienā apģērbu mērīšana, darbs vai pārlidojumi uz citu vietu. Izstrādāt konkrētu režīmu ir grūti, bet es cenšos iekļaut dienas kārtībā sporta zāles apmeklējumu un miegu.

Foto: Publicitātes foto

Par modelēm saka, ka viņai ir jābūt kā audeklam, bez personības, lai iznestu apģērbu, ne personību, nav grūti nepazaudēt sevi?

Tas ir viens no izplatītākajiem stereotipiem saistībā ar modes biznesu. Paskatieties uz modelēm, kuras popularitāti iemantoja deviņdesmitajos gados, viņas visas ir personības. Viņas ir iemantojušas supermodeļu statusu, ne tikai pateicoties izskatam, bet arī pateicoties personībai, tieši tās izcēla viņas uz citu skaisto meiteņu fona, jo modeles prata fotogrāfijām piešķirt dzīvību. Man nesagādā problēmas mainīties darba vajadzībām, bet dienas beigās es zinu, kas es esmu, un to nezaudēju.

Vai tevi netraucē tas, ka tavs tētis ir populārs un daudzi uzskata, ka tavi panākumi, par spīti tam, ka ir no cita lauciņa, ir viņa veicināti?

Mani nekad nemulsinās un netraucēs tēta panākumi, mēs esam ģimene un priecājamies viens par otra sasniegumiem. Es neprātīgi lepojos ar savu ģimeni, un man vienmēr viņi būs pirmajā vietā. Daudzi bieži vien aizmirst, ka es un mans tētis darbojamies pilnīgi dažādās, savā starpā nesaistītās sfērās, hokeja formu reklāmā man nepiedāvā piedalīties (smejas). Rīgā, protams, interese par mani ir saistīta ar manu uzvārdu, tēvu, bet jebkurā citā vietā esmu parasta meitene, kura, tāpat kā daudzas citas meitenes, dara savu lietu.

Kas, tavuprāt, ir skaistums? Vai uzskati, ka esi skaista?

Ir tik daudz skaistu cilvēku, lai vai cik banāli tas arī skanētu, man ir svarīgi, lai cilvēks prot pareizi izmantot to, kas viņam ir dots no dzimšanas, lai attīsta sevi kā personību, lai ir interesants, jo tikai tad cilvēks ir patiesi skaists. Esmu pateicīga vecākiem par savu ārējo veidolu, bet, kā jau katrai meitenei, ir lietas, kuras mani neapmierina izskatā.

Foto: Publicitātes foto

Vai tu vēlies būt populāra? Pazīstama?
Vēlos gūt panākumus savā izvēlētajā sfērā un strādāju, lai panākumi būtu. Modes bizness ir saistīts ar popularitāti.

Kas, tavuprāt, ir stilīga persona?

Stilīgs cilvēks ir cilvēks, kurš izskatās harmoniski. Stils - tā ir īpaša izjūta, un ne visiem tā ir dota. Savu stilu veidoju, vadoties pēc sajūtām, nesekošu modei, ja nejutīšos ērti uzvilktajā apģērbā.

Piekrīti teicienam – kas neriskē, tas nedzer šampanieti?
Reizēm tam piekrītu un to ievēroju, bet biežāk pārdomāju savus lēmumus.

Tavs dzīves moto?
Vienmēr palikt cilvēkam. Liekas tik vienkārši, bet tie ir vairāk nekā vārdi.

Kā pavadi savu brīvo laiku? Hobiji, intereses?
Esmu daudzpusīgs cilvēks, tāpēc arī savu brīvo laiku pavadu dažādos veidos. Reizēm tā ir pasīva atpūta kādā kafejnīcā, kur satieku draudzenes, lai kopā iedzertu kafiju, reizēm tā ir došanās uz šķēršļu joslām ārpus pilsētas. Viss atkarīgs no garastāvokļa. Bieži pamēģinu jaunus sporta veidus, mīlu ceļot un apskatīt jaunas vietas, patīk lasīt, klausīties mūziku un zīmēt. Nepārtraukti atklāju sevī jaunas intereses.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu