Durvis vērs kultūras vasarnīca «Esplanāde 2014»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014

Otrdien, 29. aprīlī, trešo sezonu sāks Eiropas kultūras galvaspilsētas kultūras vasarnīca «Esplanāde 2014». Kultūras vasarnīca rīdziniekiem, kā arī ikvienam Rīgas viesim no tuvākas un tālākas apkārtnes kalpos kā atpūtas zona, kur atraktīvā formā iesaistīties «Rīga 2014» notikumos. Kultūras vasarnīca 29. aprīlī plkst.19 tiks atklāta ar beļģu un franču horeogrāfu deju izrādi «Bal Moderne».

Visas vasaras garumā «Esplanāde 2014» strādās katru dienu, jau pirmajā darbības nedēļā aicinot gan uz Tvīda braucienu, gan ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem un filmu vakaru. Ceturtdien, 1. maijā, kultūras vasarnīcā tiks svinēti desmit gadi Latvijas iestājai Eiropas Savienībā.

«Esplanāde 2014» iemiesos vasarnīcas būtību – būt par vietu, kur katram atrodas, ko darīt, un kur ikviens ir piederīgs. Kultūras vasarnīca programmā katrai nedēļai būs sava tēma. Pirmā kultūras vasarnīcas nedēļas tēma būs «Kustība», iemiesojot gan pārcelšanos uz vasarnīcu, gan veselīgas un atraktīvas nodarbes. Savukārt otrās nedēļas tēma būs «Vēsture».

Esplanādē darbosies Rīga 2014 informācijas stends, kafejnīca, kurā būs iespēja nobaudīt «Laimas» saldumus un Latvijā iecienītāko saldējumu «Ekselence», suvenīru tirdzniecības vieta, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets.

Katru vakaru kultūras vasarnīcā norisināsies muzikālas sarunas «TU UN TAGAD ESPLANĀDĒ!» ar vakara personību – sarunas par dažādām tēmām un aktualitātēm caur kultūras prizmu. Muzikālo formātu šajā ciklā izvēlējusies vakara personība, pastāstot plašāk par savu izvēli.

Trešdienas Esplanādes programmā būs DJ vakari – pārstāvot dažādus mūzikas stilus, katru trešdienu par muzikālo noformējumu Esplanādē rūpēsies kāds Latvijā zināms cilvēks. Sestdienas kā jau ierasts būs kino naktis - sadarbībā ar Lattelecom sestdienu vakaros brīvdabas kino seansos būs iespējams skatīties Eiropas labāko filmu izlasi. Savukārt – svētdienas - ģimeņu dienas – radošas, izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes bērniem un viņu vecākiem. Vairākas svētdienas sezonā tiks organizēta arī ERGO bērnu drošības skoliņa, kas bērniem rotaļu formā palīdzēs apgūt droša gājēja prasmes, mācīs ceļazīmju un satiksmes pamatprincipus.

«Esplanāde 2014» piedāvās īpašas programmas šīs vasaras lielākajās kultūras norisēs, tostarp Pasaules koru olimpiādes laikā no 9. līdz 19. jūlijam, starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivālā «RE RE Rīga» no 9. līdz 11. augustam. Kultūras vasarnīcas norisēs aicināti iesaistīties arī brīvprātīgie, lai palīdzētu Esplanādes norisēs un apmeklētājiem pastāstītu par Rīga 2014 programmu.

«Esplanāde 2014» strādās no 29. aprīļa vakara līdz 5. oktobrim katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām).

Visi pasākumi kultūras vasarnīcā bez maksas.

Programma no 28. aprīļa līdz 4. maijam

Otrdien, 29.aprīlī, pl.19.00, atklājot kultūras vasarnīcu, ikviens interesents Esplanādē laipni aicināti uz laikmetīgās dejas izrādi «Bal Moderne», kuras radīšanā piedalās gan profesionāli horeogrāfi no Beļģijas un Francijas, kuri atrodas uz skatuves, gan ikviens skatītājs. Iepriekšēja dejošanas pieredze nav nepieciešama, vienīgais, kam ir jābūt gataviem, ir neliela koncentrēšanās un ļoti daudz prieka.

Trešdien, 30.aprīlī, pl.14.00-18.00 uz kopīgu vingrošanu un sarunām par lielpilsētas ritmu aicina Ansis Bogustovs, savukārt vakarā pl. 19.00 tikšanās ar Rīga 2014 projekta «Vingrotava» vadītāju Rihardu Funtu un ielu vingrošanas paraugdemonstrējumi.

Ceturtdien, 1.maijā, pl.12.00-21.00 dzimšanas dienas svinības «Daudz laimES!» jeb ar plašu skatuves programmu, ēdienu degustācijām, «velobraucienu» uz Briseli un radošām norisēm atzīmēsim Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā 10.gadskārtu. Pasākums tapis sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Piektdien, 2.maijā, vakara personība – Agris Daņiļevičs, kurš dalīsies ar dejā rūdīto dzīves pieredzi un pastāstīs par topošo deju uzvedumu «Lec, saulīte».

Sestdien, 3.maijā, pl.15.00-17.00 Esplanādē par godu senlaiku velosipēdiem kā kultūras mantojumam prestižais Tvīda brauciens jeb seno velosipēdu un retro tērpu parāde.

Svētdien, 4.maijā, pl.12.00-15.00 bērnu rīts – izklaidējoši, jautri un informatīvi ieskandināsim Bērnu Eiropas karnevālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu