Taču smalkās ozolkoka izmantošanas nianses nebeidzas ar koka izvēli – daudz kas atkarīgs no karstumapstrādes, kam koksne tiek pakļauta, izceļot vai mazinot tās īpatnības. Piemēram, baltozols pirms apdedzināšanas sniegs kokosa un svaigas koksnes nianses, taču karstumapstrāde padarīs jūtamāku vaniļas saldenumu. Tas pats attiecināms uz citiem ozolkoka veidiem, sniedzot Lielvārdes alus meistariem plašas iespējas eksperimentiem lai nonāktu pie vēlamā rezultāta.
Par spīti unikālajām garšas priekšrocībām, ko sniedz izturēšana ozolkokā, šīs metode laika gaitā tika izmantota aizvien retāk. Pudeļota alus izplatība, kas sākās 17. gadsimtā, ātri vien iemantoja plašu popularitāti. Lai arī nav noliedzamas pudeļota alus priekšrocības, īpaši praktiskums pārnēsājamībā, tika zaudēta unikālā ozolā izturētā alus garša. Ozolkoks kādu laiku saglabāja savu lomu alus uzglabāšanā lielākos apjomos, taču tērauda un alumīnija kegu ieviešana 1950. un 1960. gados izturēšanu ozolkokā piestūma bīstami tuvu kraujas malai.
Laimīgā kārtā 1970. gados Rietumeiropā tika uzsākta pretkustība, aicinot atgriezties pie tradicionāliem, ozolkokā izturētiem eiliem, un šī māka netika zaudēta uz visiem laikiem. Mēs uzskatām, ka ir pēdējais laiks atjaunot šo praksi arī Latvijā. Tādēļ Lielvārdes alus ar lepnumu paziņo par divu sengaidītu, pamatu pamatos latvisku lietu atkalapvienošanos – alus un ozolkoka. Lielvārdes Ozolu nefiltrētais, jaunākais Lielvārdes klāsta papildinājums, ir nefiltrēts gaišais eils, kas izturēts ozolkokā – mūsu veltījums 17. gadsimta alus darīšanas tradīcijām. Ozolu nefiltrētais piedāvā unikālu garšu, ko sniedz vienīgi šī īpašā izturēšanas metode, to raksturo smalkas garšvielu un ozolkoka nianses, kā arī viegls iesala aromāts.
Lielvārdes alus turpina alus darīšanas Zelta laikmetu Latvijā, kad Vidzemē uzplauka brūvēšana muižās un alus meistars tika augstā godā un cieņā celts. Tāpat kā 17. gadsimtā, mēs darām eila veida alu nelielos apjomos, pildot to īpašās melna stikla pudelēs, kas nodrošina vislabāko aizsardzību pret apkārtējās vides ietekmi.