Atklāta mākslinieka Vernera Pavloka krāšņā izstāde «Cuba - Expired»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

23.aprīlī starptautiskajā fotomākslas galerijā LUMAS Rīga Vecrīgā, Audēju ielā 6 tika atklāta atzītā vācu fotomākslinieka Vernera Pavloka izstāde «CUBA - EXPIRED». Izstāde apmeklētājiem ir atvērta no 24.aprīļa līdz 24.maijam.

Pasākuma laikā viesiem bija iespēja satikt talantīgo fotogrāfu, kā arī cienāties ar meistara Roberta Kalvāna (kokteiļbārs «Cheers») īpaši šim pasākumam gatavoto kokteili «Pavloks».

Izstādes atklāšanu apmeklēja vairāk nekā 150 cilvēku, tostarp tādi Latvijā pazīstami cilvēki kā aktieris Rihards Lepers, galerijas «Putti» īpašniece Agita Putāne, juriste Liene Stūraine, žurnāliste Una Ulme, fotogrāfi Jānis Deinats un Arkādijs Gluhins un restorānu īpašnieks Elmārs Tannis. Īpašu pārsteigumu saņēma visjaunākais izstādes apmeklētājs Alberts Bilzens, kurš loterijā laimēja mākslinieka parakstītu autordarbu «Tropicana». Ikviens pasākuma viesis saņēma nelielu daļu no mākslinieka 3D foto gleznas.

«Kad 1984. gadā Austrumberlīnē fotografēju dizainera Helmuta Langa (Helmut Lang) modes kolekcijas līniju, es sāku apjaust šo seno ēku patieso šarmu. Protams, Berlīne nav tik koša un krāsaina kā Kuba, bet tā man ļoti palika atmiņā. Kopš tās reizes manī ir milzīgs pievilkšanās spēks pret šādām, teju nereālām un interesantām vietām. 2004.gadā, kad pirmo reizi devos uz Kubu, es necerēju ieraudzīt tik daudz pārsteidzošu vietu,» savu aizraušanos ar senatnīgu ēku fotografēšanu skaidro fotogrāfs Verners Pavloks.

Otro reizi uz Kubu Pavloks devās 2013. gadā, lai turpinātu darbu ar «Cuba - Expired» sēriju. Mākslinieka fotogrāfijas skatītāju ved ceļojumā caur dažādiem laikiem, kur greznība iet rokrokā ar pagrimumu. Aplūkojot attēlotos namus, ir iespējams sajust auru, kas palikusi no to iepriekšējiem iemītniekiem. Spītējot sliktajam namu stāvoklim, tajos aizvien dzīvojošie ļaudis ļaujas dzīvespriekam - joie de vivre, kas mums, eiropiešiem, šķiet tik ļoti valdzinošs.

Par mākslinieku

Verners Pavloks ir Štutgartē dzimis fotomākslinieks. 1976. gadā Spānijā pēc iedvesmojošas sarunas ar Salvadoru Dalī un viņa dzīvesbiedri Galu Pavloks noticēja sev un savām spējām, kas, pēc mākslinieka domām, ir vissvarīgākā lieta brīžos, kad esi nolēmis sekot savam dzīves aicinājumam.

Savu pirmo foto studiju Pavloks atvēra 1977. gadā. Pasaulē kļuvis pazīstams, pateicoties «Photography Paintings» darbu sērijai, kas caur to poētiskumu un tehniku izpludina robežas starp fotogrāfiju un gleznu. Viņš ir vairāku starptautisku apbalvojumu ieguvējs ar neskaitāmām personālizstādēm, kā arī kopizstādēm, kurās piedalījies ar vairākiem pasaulslaveniem māksliniekiem - Endiju Vorholu (Andy Warhol), Gerhardu Rihteru (Gerhard Richter), Robertu Mepltorpu (Robert Mapplethorpe), Zigmāru Polki (Sigmar Polke) un citiem.

Pēdējos gados projektam «Stars and paints» mākslinieks ir fotografējis tādas slavenības kā Žiljetu Binošu (Juliette Binoche), Džonu Malkoviču (John Malkovich), Romānu Polaņski (Roman Polanski), Žanu Polu Gotjē (Jean Paul Gaultier), Denisu Hoperu (Dennis Hopper) un daudzas, daudzas citas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu