Paola Balzano, dizainere, kura nebaidās nirt kopā ar haizivīm (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Londonā dzīvojošā itāļu modes dizainere Paola Balzano šogad Rīgas modes nedēļas ietvaros apmeklēja Latviju, lai izrādītu savus tērpus, iepazītu mūsu kultūru un mākslas pasauli. Tieši Paolas radītie tērpi izraisīja visvairāk pozitīvu runu Rīgas modes nedēļas viesu starpā.

Tu prezentēji savus apģērbus Rīgas modes nedēļā, šī bija tava pirmā reize Latvijā, kādas sajūtas?

Taisnība, šajā gadā es pirmo reizi piedalījos Rīgas modes nedēļā, tas ir liels gods, ka jūsu Modes federācija mani uzaicināja prezentēt mana zīmola «Paola Balzano» rudens un ziemas kolekciju.

Kā tu vērtē Latvijas vietējo dizaineru veikumu?

Ļoti patika zīmolu «M-Couture», «One Wolf» un «Narciss» skates. Šie zīmoli man jau bija zināmi, jo ir labi pazīstami internacionālā vidē.

Vai, esot Latvijā, tev bija iespēja iepazīt pašu Latviju?

Jā, man bija iespēja iepazīt Latvijas sociālo un kultūras pasauli. Iepazinos ar daudziem interesantiem, pozitīviem cilvēkiem, baudīju garšīgu ēdienu un apskatīju jūsu skaisto galvaspilsētu.

Vai esi piedalījusies modes šovos citās pasaules vietās?

Jā, esmu piedalījusies dažādās internacionālās tirdzniecības izstādēs, modes izstādēs, tādās kā «White in Milano», Parīzē notiekošajā «Who`s next», Londonas modes nedēļa, «Altaroma» notiekošajā šovā Romā un daudzos citos. Šādi šovi ir iespēja demonstrēt savus tērpus un redzējumu sezonu pēc sezonas, starptautiskos modes šovos. Man kā dizainerei šādas iespējas paver veidu, kā padarīt pazīstamu manu zīmolu starptautiskajā tirgū.

Vai tu valkā sava dizaina apģērbu?

Jā, valkāju. Man patīk miksēt savus radītos apģērbus ar senām lietām. Es ticu kvalitātei, unikāliem dizainiem un tam, ka elegance saglabāsies vienmēr, par spīti dažādiem «trendiem».

Vai tu tikai zīmē savu apģērbu modeļus, vai proti tos izgatavot?

Pārzinu tērpu radīšanas procesu. Pati sekoju līdzi arī produkta pārdošanai, strādāju kopā ar savu komandu, esmu lietas kursā par visu.

Lielākais izaicinājums kā dizainerei?

Lielākais izaicinājums ir atrast līdzsvaru starp radošo lidojumu un to, kas cilvēkiem būs pieņemams valkāšanai. Mēģinu tulkot savu māksliniecisko redzējumu tā, lai tas būtu saprotams globālajā tirgū.

Vari atklāt slavenību, kura ir tava stila ikona?

Saraksts ar sievietēm, kuras mani iedvesmo, kuru eleganci cienu, ir plašs. Nosaukšu dažas no viņām – Monika Beluči, Keita Blanšeta, Tilda Svintone, Šarlote Kasiragi un Marija Karla Boskono.

Foto: Publicitātes foto

Kur tu smelies iedvesmu tērpu radīšanai?

Manu radošo vīziju dziļi ietekmē kultūras fons. Māksla visās tās izpausmēs, filozofija, mūsu senči, leģendas, tas viss spēlē lielu lomu manā iedvesmā. Daba, tās elementi, simbolisms arī dod iedvesmu tērpu radīšanai.

Tavs lielākais sapnis saistībā ar modes industriju?

Redzēt manu zīmolu attīstāmies un augam globālā līmenī. Tas radīs iespēju sadarboties ar fotogrāfiem, māksliniekiem, dizaineriem, modeļiem un radīt jaunus projektus. Vienmēr esmu apbrīnojusi profesionalitāti un radošumu. Kļūstot par dizaineri, pieņēmu sev šīs lietas kā vadmotīvu. Vienmēr vēlējos kļūt par tērpu dizaineri, patīk jauni izaicinājumi, vienmēr sapņoju, ticu saviem sapņiem un tos piepildu.

Kāds ir augstākais tavas karjeras attīstības punkts?

Esmu ieguvusi lielu interesi no internacionālajiem pircējiem un preses. Mans apģērbs tiek pārdots populāros veikalos visā pasaulē, vēlos tikai, lai viss attīstās un aug.

Foto: Publicitātes foto

Ko tev nozīmē būt stilīgai? Kas vispār ir stilīgs cilvēks?

Kā jau reiz Koko Šanele ir teikusi – lai tu būtu neaizstājams, tev jābūt unikālam. Uzskatu, ka būtiskākais ir vilkt to, kas atbilst personībai, tādā veidā radot savu neatkārtojamu stilu. Būt stilīgam nozīmē izkopt personīgo gaumi, nevis sekot līdzi pasaules uzspiestajiem «trendiem».

Vai ir kāds apģērba gabals, kuru tu nekad nevilktu?

Uzskatu, ka viss ir atkarīgs no cilvēka figūras un prasmes valkāt apģērbu, kurš atbilst miesas uzbūvei, vecumam un pasākumam. Viss slēpjas faktā - ir cilvēkam gaume vai nav.

Vai tev ir vēl citas intereses, kuras nav saistītas ar modi?

Protams, vairāk nekā viena! Dzīvē ir tik daudz lietu, kuras jāizbauda un jāpamēģina, nav laika, kuru veltīt garlaicībai. Patīk ceļot, apmeklēt mākslas pasākumus, gleznot un zīmēt, lasīt grāmatas, sēžot pie kamīna, kopā ar kaķi un dzert vīnu. Esmu pat nirusi pie haizivīm, vienā no pēdējiem ceļojumiem.

Raksturo Latviju!

Vēsturiska, iedvesmojoša, valsts ar skaistu un bagātīgu kultūras bāzi, viesmīlīga un, protams, modes pārpilna.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu