Alexandra Westfal savu jaunāko tērpu kolekciju rada gaisā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: personiskais arhīvs

Modes dizainere Alexandra Westfal labprāt valkā savus darinātos tērpus dodoties uz pasākumiem vai ballītēm. Dizainere iedvesmu smeļas visur – cilvēkos, gaisā, dabā, debesīs. Aleksandra arī šogad piedalījās Rīgas modes nedēļā un izrādīja modes pazinējiem savu versiju par nākamā rudens/ziemas kolekciju.

Rīgas modes nedēļā izrādītās kolekcijas pamatideja?

Šīs kolekcijas iedvesmas avots ir biežie lidojumi. Interesanti ir tas, ka pati kolekcija tika uzzīmēta, atrodoties gaisā. Tērpu pamatā ir nesarežģītas piegrieztnes, brīvi silueti, kurus dažos brīžos paspilgtina asimetrija.

Vai piedalies arī citu valstu modes pasākumos?

Kad dzīvoju Itālijā piedalījos skatēs kā jaunā modes māksliniece, šobrīd cenšos pieteikties tirdzniecības misijām ārvalstīs un starptautiskām izstādēm.

Jau otro gadu atkal dzīvoju Rīgā un, salīdzinot pieredzi ar to, ko redzēju Itālijā, varu droši teikt, ka vieglāk ir tur, kur tu esi dzimis un nodzīvojis daudzus gadus. Mājās pat sienas palīdz!

Kāds ir tavs mērķis modes biznesā?

Viens no maniem mērķiem ir parādīt un pierādīt, ka Latvijas mode var konkurēt ar starptautiskiem zīmoliem. Mums ir lieliskas iespējas, bet maza ticība pašu spēkiem.

Pagaidām kāds ir augstākais tavas karjeras punkts?

Manuprāt, modes jomā nav tāda augstākā punkta, jo nav nekādu ierobežojumu. Man gribas īstenot daudzus plānus un panākt labākus un labākus rezultātus. Plānus un ieceres gan neatklāšu, ja nu nepiepildās (smejas)

Foto: personīgais arhīvs

Par tevi cilvēki saka, ka esi skaista sieviete, un tikai tad - ka radi tērpus, vai tev netraucē, ka pirmais, ko cilvēki pamana, ir tavs izskats un tikai tad - talants?

Tas nav noslēpums, ka mūs vienmēr sagaida, vadoties pēc apģērba, bet pavada, vadoties pēc prāta, un tas ir normāli. Patīkami dzirdēt, ka cilvēki neapzinoties runājot par mani izsaka man šādu komplimentu, tas ir patīkami un noderīgi, jo esmu sava zīmola seja un līdz ar to staigājoša reklāma savam dizainam.

Vai pati savu skaistumu uzskati par plusu vai mīnusu?

Nekad neesmu domājusi par to, bet noteikti tas nav mīnuss. Karjerā man tas tiešā nozīmē nepalīdz, jo gan klienti, gan sadarbības partneri pirmkārt skatās uz manu darbu, apģērbiem un talantu.

Foto: No personiskā arhīva

Kā tu raksturotu savu tērpu stilu?

Man patīk klasika, savu stilu varu raksturot kā klasikas un šika apvienojumu.

Vai tu valkā sava dizaina apģērbu?

Protams, cenšos to darīt biežāk un vairāk, īpaši ejot uz pasākumiem vai ballītēm.

Tu tikai zīmē savus tērpu modeļus, vai arī proti pati šūt?

Pirms katra uzzīmētā modeļa rūpnieciskās ražošanas es veidoju taustāmu piemēru no audekla (kanvas). Radu vienu eksemplāru, lai redzētu, kā tērps «sēdēs» uz cilvēka. Pati šūšana man ir kā meditācija, labprāt ar to nodarbojos brīvajā laikā.

Foto: personiskais arhīvs

Kur smelies iedvesmu, lai radītu tērpu idejas?

Iedvesma ir visur: gaisā, cilvēkos, dabā, debesīs... tā ir kā «state of mind» - jā esi atvērts brīnumiem, dzīves dāvanām un esi gatavs izmantot savu enerģiju kādā labdarības jomā, tad tev noteikti būs atslēgas no jebkura iedvesmas avota.

Kā izlēmi kļūt par tērpu dizaineri? Vai ar šo darbu pelni iztiku?

Gribēju kļūt par dizaineri jau no pašas bērnības. Atceros, ka bērnībā «Fashion TV» skatījos daudz vairāk nekā multfilmu kanālus. Vai cilvēks var nopelnīt ar šo darbu? Tas ir atkarīgs tikai no paša cilvēka, kopumā no viņa talanta, strādīguma un neatlaidības.

Foto: personiskais arhīvs

Kura slavenība tavās acīs ir lielākā mūsdienu stila ikona?

Negribētu runāt par konkrētiem cilvēkiem, jo tas, kurš ir stila ikona šodien, var tāds vairs nebūt rītdien.

Tērpu dizainere, skaista sieviete, kas vēl tevi padara par tevi?

Man patīk ceļot, pētīt jaunas vietas, cilvēkus, vēsturi, dabu. Darba pārtraukumos daudz lasu un klausos dažādu mūziku. Interesējos par psiholoģiju un ezotēriku. Pievēršu uzmanību veselīgam dzīvesveidam un sportam. Tas viss mani padara par mani.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu