Lilita Zatlere uzskata, ka dzīvot Latvijā ir stilīgi (98)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas modes nedēļas skates bijušā prezidenta Valda Zatlera sieva Lilita Zatlere apmeklē kopā ar stila pazinēju, stilisti Žannu Dubsku. Sievietes labprāt padalās iespaidos par modes nedēļu un kopīgi secina, ka dzīvot Latvijā ir stilīgi.

Foto: Nauris Garkaklis

Bijušā Latvijas valsts prezidenta Valda Zatlera sieva Lilita Zatlere īpaši nevēlas izcelt nevienu no dizaineriem, jo katrs no viņiem ir unikāls un viņi ir atraduši veidu, kā izcelties uz pārējās masas fona.

«Viens dizainers piedāvā vienu lietu, nākamais citu, vēl nākamais citu, tas ir lieliski! Latvijas dizaineri nav salīdzināmi, tie neveido kopēju puzli, bet katrs ir atsevišķa puzle, ne vienkārši puzles gabaliņš,» skaidro Lilita.

Zatlerei īpaši patīk vērot jauno dizaineru skates, kuru darbus viņa līdz šim nav redzējusi, jo tas tikai parāda progresu, modes attīstību.

Foto: Nauris Garkaklis

«Man ļoti patīk zīmoli «Katya Katya Shekurina» un «Natālija Jansone». Tā es varētu izcelt visus, jo katram ir sava zelta stīdziņa, kura parāda, ka nav jākautrējas, bet jāparāda pasaulei, ko mēs spējam,» tā Lilita.

Modes pazinēja, stiliste Žanna Dubska, vērojot zīmola «Anna LED» skati, domāja, cik kvalitatīvi, profesionāli, gaumīgi mēs varam parādīties pasaules mērogā.

«Ja skatāmies desmit gadus senā pagātnē, mēs bijām provinciāli priekš rietumu modes, bet līmenī priekš austrumu modes, tagad esam profesionāli gan vienam modes tirgum, gan otram. Tā kā īsti Latvijā radītā mode nepārstāv ne austrumu tirgū redzēto, ne rietumu tirgū redzēto, mēs esam kas ļoti stilīgs, savādāks, kas atrodas pa vidu. Mūsu mode ir kā odziņa, ar to ir jālepojas, jo mums ir raksturs, rokraksts un stils,» stāsta Žanna.

Lilita Zatlere zina, ka ir jālepojas ar vietējiem modes dizaineriem, tik daudzi no viņiem ver vaļā veikalus, rīko modes skates, mēs izejam Eiropā un visā plašajā pasaulē, varam priecāties un būt lepni.

Foto: Nauris Garkaklis

«Mazs aksesuārs no dizainera, kaut lakatiņš, jau atsvaidzina kopējo tēlu un palīdz nest Latvijas vārdu pasaulē,» nosaka Lilita.

Žanna Dubska stāsta, ka kādreiz, vēl eksistējot Padomju Savienībai, Latvijā radītais apģērbs skaitījās ārzemniecisks, pie mums brauca uzņemt filmas, kurās darbība risinājās ārzemēs, bet tad vienā mirklī mēs pazaudējām šo ārzemnieciskuma pieskaņu.

«Kādā momentā mēs zaudējām šo respektu, bet tagad atkal esam to atguvuši, mums ir savs modes rokraksts, seja, tik daudz vietējo dizaineru gūst panākumus pasaulē, ne tikai Eiropā,» priecājas Žanna.

Lilita piebilst, ka latvieši neprot izcelt savus panākumus, neprot priecāties par tiem, bet viņa zina, ka par mūsu valsti runās vēl daudz, mēs to varam, mēs spējam pārdot stilu!

«Šodien dzīvot Latvijā ir stilīgi. Tik daudz ārzemnieku dodas stilīgā ceļojumā uz Latviju un ir sajūsmā par mūsu zemi, dzīvesveidu, apģērbiem, aksesuāriem. Tas viss parāda, ka mūsdienās dzīvot Latvijā jau pats par sevi skaitās stils,» nobeidz Lilita.

Komentāri (98)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu