«Furious 7» kases ieņēmumi pārsniedz 500 miljonus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spraiga sižeta filmas «Furious 7» («Ātrs un bez žēlastības 7») ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros visā pasaulē sešu dienu laikā pārsnieguši 500 miljonus ASV dolāru (464 miljonus eiro).

Eksperti prognozē, ka filma kļūs par gada visvairāk pelnošo filmu, pārspējot erotiskā bestsellera «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») ekranizāciju. Uz britu rakstnieces E.L.Džeimsas populāro grāmatu balstītās filmas kases ieņēmumi divu mēnešu laikā ir 566 miljoni dolāru (525 miljoni eiro).

Kā jau ziņots, «Furious 7» pirmajā nedēļas nogalē pēc iznākšanas guva rekordaugstus kases ieņēmumus ASV - 143,6 miljonus dolāru (132,6 miljonus eiro). Vēl 63 citās valstīs filma guva kases ieņēmumus 240,4 miljonu dolāru (222 miljonu eiro) apmērā. Tā ir veiksmīgākā debija no visām līdz šim iznākušajām sērijas filmām.

Franšīzes fani pulcējās, lai redzētu autoavārijā bojāgājušo aktieri Polu Vokeru vienā no viņa pēdējām lomām. Vokers aizgāja mūžībā 2013. gada novembrī, kad pilnā sparā ritēja «Furious 7» uzņemšana.

Vokers spēlēja vienu no galvenajām lomām franšīzē - policistu Braienu O'Koneru.

Furious 7
Furious 7 Foto: AP/Scanpix

Kā jau ziņots iepriekš, pēc Vokera avārijas filmas izdošana tika atlikta uz nenoteiktu laiku. Vēlāk tika paziņots, ka nenofilmētās ainas ar Vokeru tikšot pabeigtas, izmantojot dublierus un datorgrafiku. Vokera brāļi Keilebs un Kodijs piekrita būt par brāļa dublieriem.

Franšīzes galveno lomu tēlotāji ir aktieri Dveins Džonsons, Mišela Rodrigesa, Džeisons Stethems un Kurts Rasels. Epizodisku lomu ieguvusi austrāliešu repere un dziedātāja Igija Azīlija.

Pirmā «Ātrs un bez žēlastības» daļa iznāca 2001. gadā. Sērijas centrā ir ātras mašīnas, skarbi vīrieši un pievilcīgas sievietes, kā arī eksotiskas filmēšanas vietas. Tā ir viena no Holivudas veiksmīgākajām franšīzēm.

Jason Statham
Jason Statham Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu