Dziedātāja Kamilla stāsta, kā norisinājās konkursa «Jaunais vilnis» dalībnieku atlase

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: personīgais arhīvs

Konkurss «Jaunais vilnis» vairs nenorisināsies Jūrmalā, bet tas netraucē Latvijas dziedātājiem vēlēties tajā piedalīties. Šogad uz Eiropas atlasi devās veseli četri iespējamie dalībnieki un uzvaras laurus plūca Niks Anders, kurš ar savu sievišķīgo operas balsi aizrāva žūrijas sirdis.

Kamillas dalības numurs
Kamillas dalības numurs Foto: personīgais arhīvs

Dziedātāja Kamilla Kļaviņa konkursā «Jaunais vilnis» nepiedalījās divus gadus, jo jutās vīlusies, ka viņu nekad neizvēlējās un viņa neiekļuva finālā, tāpēc dziedātāja izlēma, ka tas nav viņas konkurss.

Konkursa "Jaunais vilnis" žūrija
Konkursa "Jaunais vilnis" žūrija Foto: personīgais arhīvs

«Pagāja divi gadi, esmu mākslinieciski augusi, man ir parādījušās savas dziesmas, jo esmu atradusi lielisku dziesmu autoru Gaiti Lazdānu, tas viss deva pārliecību, ka neesmu vienkārši dziedātāja, kura pārdzied citu dziesmas, bet ka esmu dziedātāja ar savu repertuāru. Tāpēc šogad iesniedzu pieteikumu konkursam, izlēmu, ka beidzot esmu patiesi gatava,» stāsta Kamilla.

Kamilla pieteicās gan kā solodziedātāja, gan kā duets kopā ar dziedātāju Dimu Mileninu, ar kuru kopā viņa uzstājās šova «Supernova» atlasē.

Dziedātāji izlēma uz Bulgārijas atlasi doties ar automašīnu kopā ar dziesmu autoru Gaiti Lazdānu, kā nekā kopā jānobrauc bija tikai 2500 kilometri turp un tikpat atpakaļ.

«Izbraucām cauri piecām valstīm – Lietuvai, Polijai, Slovākijai, Ungārijai, Rumānijai un nokļuvām Bulgārijas pilsētā Varnā. Viss notika vietā, no kuras līdz jūrai bija nieka piecas minūtes, gaiss un daba bija brīnišķīga,» atmiņās dalās Kamilla.

Kopā ar dziedātāju Ani Loraku
Kopā ar dziedātāju Ani Loraku Foto: personīgais arhīvs

Konkursa norise bija tāda pati kā Rīgā, sākumā bērnu «Jaunais vilnis», tad pieaugušo «Jaunais vilnis». Atlasē piedalījās ļoti daudzu valstu mākslinieki, bija pārstāvji no Latvijas, Kanādas, Moldovas, Ukrainas, Bulgārijas, Grieķijas, Rumānijas, Itālijas.

No Latvijas bija četri dalībnieki, ne kā parasti, kad uzstājās pat 20 un vairāk dalībnieku, kā uzskata Kamilla, dalībniekus visdrīzāk nobiedējis tālais ceļš.

Atlases norises vieta
Atlases norises vieta Foto: Publicitātes foto

«Dalībnieki bija atlasīti ļoti labi, un visi bija uzvaras vērti, kā teica Filips Kirkorovs, ka tas nav konkurss, bet lielisks dziesmu festivāls. Žūrijā bija Filips Kirkorovs, dziedātāja Ani Loraka, konkursa rīkotājs Igors Krutojs un citi ar mūziku saistīti cilvēki no dažādām valstīm. Ar daudziem dalībniekiem iepazinos un nu draudzējos sociālajos tīklos,» smaida Kamilla.

Māksliniece laiku Bulgārijā uzskata par lielisku, viņa gan ieguva jaunus draugus, gan dzirdēja daudz labu vārdu no žūrijas pārstāvjiem. Kamilla ir droša, ka uzstājās cienīgi gan duetā, gan kā solomāksliniece.

Kamilla neko nenožēlo, jo izdarīja visu maksimāli, kā vien spēj. Diemžēl kādam veiksme uzsmaidīja vairāk un dziedātāja ne duetā, ne kā solomāksliniece neiekļuva laimīgo skaitā.

Kamilla un dziesmu autors Gaitis Lazdāns
Kamilla un dziesmu autors Gaitis Lazdāns Foto: personīgais arhīvs

«Braucot ar automašīnu, ir liels pluss, jo mēs varējām apskatīt veselas piecas valstis, redzēt kaut mazumiņu, es nebiju bijusi nevienā no šīm valstīm, tā ka man bija ļoti interesanti. Mēs pastaigājāmies, ēdām vietējos ēdienus, pirkām suvenīrus,» priecājas Kamilla.

Māksliniecei gan neizdevās iekļūt konkursa «Jaunais vilnis» laimīgo šā gada dalībnieku skaitā, bet top viņas pirmais soloalbums, tiek koncertēts un viss dzīvē virzās uz priekšu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu