Atklāj Baltijas baleta festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

20.starptautiskais Baltijas baleta festivāls «No klasikas līdz avangardam» arī šogad atklāts pilsētvidē, lai cilvēkiem, kuriem ikdienā nav laika, tomēr būtu iespēja redzēt daļu no mākslas pasaules, informē festivāla rīkotāju pārstāve Ginta Zalaka. Festivāla direktore Lita Beiris uzsvēra, ka «festivālu atklājam pilsētvidē, lai cilvēkiem, kuriem ikdienas steigā nav laika vai iespējas apmeklēt kultūras pasākumus, tomēr būtu izdevība redzēt kaut ko no mākslas pasaules». Viņa gan norādīja, ka ir cilvēki, kuri speciāli katru gadu apmeklē šo pasākumu neparastās vides dēļ.

Kā atzīst «Origo» menedžeris Aleksandrs Ņemirovskis, tirdzniecības centra atrašanās vietas dēļ baleta svētku sajūtu izdevies sagādāt plašai iedzīvotāju daļai, arī tiem, kas, iespējams, par šo mākslas formu līdz šim nav interesējušies.

Šogad atklāšanas pasākuma apmeklētājiem un nejaušiem garāmgājējiem bija iespēja kļūt par mākslas projekta tapšanas lieciniekiem un pārliecināties, ka balets tik tiešām nepazīst robežas, jo programmā apvienoti dažādi šķietami neapvienojami mūzikas un dejas žanri.

Mākslinieku Zitas Errs, Indriķa Veitnera un Valdas Vidzemnieces vadībā koncertā «Ir laiks džezam» uzstājās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras studenti un jaunie horeogrāfi. Šo 20.-30.gadu stilā ieturēto programmu papildina mūsdienu ielu deju priekšnesumi no «Ghetto Dance Academy».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu