Uzreiz jāpiebilst, ka pārmērīgai alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Taču daži alkoholiskie dzērieni citu vidū izceļas ar dažādām priekšrocībām, un mērena to lietošana var dot pozitīvus ieguvumus. Lūk, interesanti veselības fakti par viskiju.
Top iemesli, kāpēc viskijs ir veselīgs (2)
«Diētisks» dzēriens
Viskijs, salīdzinot ar citiem alkoholiskajiem dzērieniem, ir visai diētisks.
Tajā praktiski nav ogļhidrātu un nekādu tauku, tāpēc to droši var izmantot dažādu zema tauku satura diētu ievērotāji.
Var palīdzēt novērst vēzi
Vēl 2005. gadā doktors Džims Svans zinātniskajās konferencēs runāja par to, ka viena iesala viskijs satur krietni vairāk ellagskābes nekā sarkanais vīns.
Ellagskābe, kura sastopama arī vairumā augļu, ir antioksidants, kas ķermenī var absorbēt vēža šūnas. Pēcāki pētījumi parādījuši, ka ellagskābe arī palēnina audzēju attīstību.
Mazāks sirdstriekas risks
Viskija dzeršana var pazemināt sirdstriekas risku, taču uzreiz jāpiebilst, ka liela daudzuma jebkāda alkohola lietošana šo risku var palielināt. Taču, ja iemanīsieties patērēt mērenu daudzumu alkohola, piemēram, vienu dzēriena devu dienā, tas var samazināt išēmiskā insulta risku.
Tāpat viskijā ir vielas, kas mazina citu sirds slimību attīstības risku. 1998. gadā veikts pētījums parādīja, ka paliels malks viskija palielina aizsardzību pret sirds slimībām, kā arī palielina ķermeņa aizsargspējas pret dažādām slimībām, nodrošinot ķermeni ar antioksidantiem.
Mazāka plānprātības iespēja
Viena līdz sešas glāzes viskija nedēļā mazinot pieaugušo plānprātības risku - 2003. gadā «Beth Israel Deaconess Medical Centerfound» pētījumā tika konstatēts, ka pieaugušo vidū, kas regulāri un mēreni lieto alkoholu, ir mazāks plānprātības risks nekā tiem, kas to nelieto.