«Jaunais vilnis», iespējams, varētu šogad nenotikt (385)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējams, starptautiskais populārās mūzikas jauno dziedātāju konkurss «Jaunais vilnis» varētu nenotikt Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju dēļ, šodien vēsta laikraksts «Diena». «Protams! «Jaunais vilnis» šogad notiks! Kāpēc lai nenotiktu,» laikrakstam atbild komponista un konkursa «Jaunais vilnis» mākslinieciskā vadītāja Igora Krutoja pasākumu aģentūrā «ARS» Maskavā.

Projektu vadītāja Natālija atklāj, ka «zvaigžņotās blices» sastāvs vēl tiekot apzināts, bet uz jautājumu, vai konkursā piedalīties tiks aicināti arī Ukrainas pārstāvji, «Jaunā viļņa» organizētāja atbild: «Ja Ukraina izvirzīs spējīgus dziedātājus, tad kāpēc ne?»

Konkursa koncerti Jūrmalā šogad notiks no 22. jūlija līdz 27. jūlijam. Jau iespējams iegādāties arī biļetes - to cena ir 30-350 eiro par vakaru. Kā ierasts, piedāvātas tiek arī VIP biļetes, kas šoreiz maksā no 1700 līdz 3500 eiro visam festivāla laikam. Visos iespējamajos veidos «Jauno vilni» atbalsta Jūrmalas pilsētas dome - tās priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) savā nostājā norobežojas no ārpolitikas, uzskatot, ka liegt «Jaunajam vilnim» notikt Jūrmalā būtu populisms.

Viņš arī norāda, ka ar konkursa organizatoriem izveidojusies «ilgstoša, abpusēji izdevīga sadarbība». Truksnis arī laikrakstam piebilda, ka nebūtu pareizi, ja pašvaldība uzņemtos iniciatīvu tik nozīmīgu ārpolitisku lēmumu pieņemšanā, kamēr šādi lēmumi nav pieņemti valsts un ES līmenī.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) uzskata, ka,

ņemot vērā esošo situāciju, konkursa «Jaunais vilnis» norise Jūrmalā nebūtu gaumīga,

bet tas lai paliek uz konkursa organizatoru sirdsapziņas.

Tikmēr Latvijas Universitātes politiskās komunikācijas asociētais profesors Ojārs Skudra atzina, ka no valsts politikas puses šobrīd ir pēdējais brīdis izlemt jautājumu par «Jauno vilni». Viņš izteica cerību, ka šonedēļ ES valstu vadītāji pieņems lēmumu par sankcijām pret Krieviju, un, ja tās būs nepārprotami interpretējamas tā, ka šāda tipa pasākumi jāsvītro, tad, pēc eksperta domām, tā arī būtu jādara.

Skudra skaidro, ka sankciju gadījumā pasākums Jūrmalā varētu notikt tikai gadījumā, ja tiktu parakstīta trīspusēja vienošanās starp festivāla vadību no Krievijas, Jūrmalas pilsētas domi un Latvijas puses organizatoriem par to, ka tas ir privāts popkultūras pasākums, kurā nav nekā politiska. «Šādā gadījumā arī visas Krievijas amatpersonas pasākumā piedalītos tikai un vienīgi kā privātpersonas, protams, tikai tās, kas netiks iekļautas ne ES, ne ASV sankcionēto personu sarakstā,» atzīmē Skudra.

Komentāri (385)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu