Agness Landau skaidro atšķirību starp transvestītu un transseksuāli

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Ierodoties Latvijā uz Rīgas Modes nedēļu, Lietuvas skandalozākā slavenība Agness Landau atļāvās kritizēt vietējo zvaigžņu ģērbšanās stilu un saņēma daudzus nekorektus izteicienus saistībā ar savu dzimuma maiņu. Tāpēc jaunā sieviete ir izlēmusi paskaidrot atšķirību starp transvestītu un transseksuāli.

Foto: Sejas.lv

Agness Landau savu stāstu sāk ar to, ka paskaidro, ka transvestīts var būt jebkurš vīrietis, kurš pārģērbjas par sievieti, bet tas nenozīmē ne ka viņam patīk vīrieši, ne ka viņš vēlas būt sieviete.

Transvestīti ietērpjas sievietes ādā, lai īstenotu kādu fantāziju, bet ikdienā dzīvo kā normāls vīrietis.

Foto: Sejas.lv

«Transseksuālis ir dvēseles stāvoklis, kad saproti, ka tavs ķermenis tev ir svešs un tu skaties spogulī un nespēj sevi tur ieraudzīt, jo jūties un iekšēji esi sieviete, bet no spoguļa attēla pretī veras svešinieks. Es nepārģērbjos sieviešu drēbēs, es esmu sieviete, es daru visu, kas nepieciešams, lai mainītos, dzeru hormonus, veicu operācijas, veidoju sevi par tādu, kāda vēlos būt,» tā Agness.

Foto: Sejas.lv

Jaunā sieviete atzīst, ka ir ļoti aizvainojoši, kad viņu saukā par transvestītu, kā to dara liela daļa Latvijas preses un arī sabiedrībā zināmi cilvēki, jo vienkārši nespēj atrast neko citu, ko pārmest un kā sāpināt.

«Cilvēki, lietojot vārdu transvestīts, runājot par mani, nepievērš ne mazāko uzmanību tam, kā tas liek man justies, tas ir gluži kā skolā, ja visa klase tevi apsaukā, sit par to, ka tev ir cita ādas krāsa vai nav tik daudz naudas kā citiem, tas ir emocionālais terors,» stāsta Agness.

Agness atklāj, ka kļūšana par sievieti nav izvēle, viņa ilgi neklausīja savam prātam un sirdij un palika tāda, kādu visi viņu vēlējās redzēt. No visām pusēm nebija sapratnes, daudzi nesaprata un nepieņēma, sākot jau ar vecākiem, radiniekiem, draugiem.

«Es pazaudēju ļoti daudzus cilvēkus, daudzi mani nodeva, šobrīd man ir grūti uzticēties kādam, jo visu laiku esmu uzmanīga, jo domāju, ka mani atkal sāpinās. Jūs, protams, visi varat mēģināt mani aizskart, saucot par transvestītu, bet jums nav ne mazākās sapratnes par to kā tas ir, kad kaut kur dodies un nesaproti, kas tu esi - vīrietis vai sieviete, ka visu vēlies darīt kā sieviete, bet cilvēki skatās virsū, jo tev ir vīrieša ķermenis, un tev pārmet, ka ar tevi kaut kas nav kārtībā, un pazemo tevi. Lūk, tas ir sākums, kam gāju cauri viena pati, un es to izdarīju,» atklāj Agness.

Foto: Sejas.lv

Agness piemetina, ka dokumentos viņai ir sieviešu dzimte un vārds, tā ka saukt viņu par transvestītu vai vīrieti ir ne tikai nekorekti, bet nepareizi, jo galu galā visu nosaka dokumenti un iekšējais stāvoklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu