Izdots jauns Salmana Rušdi darbs «Lūka un Dzīvības Uguns» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgādā «Atēna» iznākusi Salmana Rušdi (Salman Rushdie) grāmata «Lūka un Dzīvības Uguns» («Luka and the Fire of Life»), informē izdevēji

Reiz skaistā, zvaigžņotā naktī Kahani pilsētā, Alifbējas zemē, notika viena baisma lieta: divpadsmit gadu vecā Lūkas tēvs - stāstnieks Rašīds - pēkšņi un neizskaidrojami iekrita tik dziļā mie­gā, ka nekas un neviens nespēja viņu pamodināt. Lai iz­glāb­tu viņu no ieslīdēšanas mūžībā pavisam, Lūkam jādodas ce­ļo­ju­mā Burvju Pasaulē, kur jāizbrien cauri fantasmagorisku šķērš­ļu muklājam, lai nozagtu Dzīvības Uguni, kas ir bīstams un šķietami neiespējams uzdevums.

Ar grāmatu «Hārūns un Stāstu Jūra» Rušdi pierādīja, ka ir viens no labākajiem mūsdienu fabulu autoriem - grāmata kļuva par vienu no iecienītākajām grāmatām dažāda vecuma lasītāju vidū. Hārūns tika sarakstīts kā dāvana viņa pirmajam dēlam, bet «Lūka un Dzīvības Uguns» - stāsts par Hārūna jaunāko brāli -, ir dāvana viņa otrajam dēlam divpadsmitajā dzimšanas dienā. Lirisks, vārdu spēlēm piesātināts stāsts ar spriedzes pilnu sižetu labākajās šādu stāstu par meklējumiem tradīcijās.

«Lūka un Dzīvības Uguns»
«Lūka un Dzīvības Uguns» Foto: publicitātes

«Lielisks rakstnieks… nebeidzamu stāstu stāstīšanas meistars,» V.S.Pričets, «New Yorker».

«Rušdi ir ļoti izcils prozaiķis… mūsu visizcilākais,» «Guardian».

«Rušdi piemīt reta valodas lietojuma meistarība, un, lasot viņa darbus, gribot negribot sajūti varena prāta klātbūtni... Salmans Rušdi neapšaubāmi ir viens no mūsu dižākajiem stāstniekiem,» «Herald».

www.atena.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu