Kursieša filmu «Modris» piedāvā noskatīties arī internetā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Režisora Jura Kursieša debijas filmu «Modris» no šodienas iespējams noskatīties interneta video nomas platformā «Vimeo», informē filmas veidotāju pārstāve Zane Peneze. Filma «Modris» vairākus mēnešus tikusi izrādīta kinoteātros, kā arī reģionu kultūras centros, un kopumā to noskatījušies aptuveni 20 000 skatītāju.

«Joprojām saņemam vēstules ar jautājumiem, vai un kur filmu var noskatīties internetā, tāpēc nolēmām piedāvāt noskatīties filmu par simbolisku samaksu,» pastāstīja režisors. Filma ir skatāma latviešu valodā ar angļu subtitriem.

Tā ir pieejama šeit:

vimeo.com/ondemand/modris

Samaksājot 2,99 dolārus, kas ir aptuveni 2,70 eiro, filmu «Modris» var iznomāt uz 48 stundām un skatīties jebkurā skatītājam ērtā laikā, izmantojot datoru, planšeti vai pat mobilo telefonu. Šis pakalpojums ir pieejams Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem.

«Šāds solis filmu padarīs pieejamu entuziastiskākajiem skatītājiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nesaņemas aiziet uz kinoteātri,» ideju uzteica kinokritiķe Daira Āboliņa.

Filma «Modris» ir pirmā latviešu spēlfilma, kuru legālā ceļā iespējams noskatīties internetā. Filmas autori cer, ka šādi tiks lauzts paradums datorā skatīties tikai pirātiskā ceļā iegūtas filmas. Filmas veidotāji uzsver, ka šādā veidā ģimenes, draugi vai kolēģi var pat sanākt uz kopēju filmu skatīšanos un tas svaigāko Latvijas kino padara līdz šim vēl neredzēti pieejamu.

Filma «Modris» februārī ieguva skatītāju simpātiju balvu kā gada labākā filma sabiedrisko mediju balsojumā «Kilograms kultūras». «Modris» turpina saņemt arī starptautisku atzinību. Martā filma «Modris» piedalīsies četros starptautiskos kino festivālos - Guadalajaras filmu festivālā Meksikā, Bergamo filmu festivālā Itālijā, Prāgas filmu festivālā Čehijā un Viļņas filmu festivālā Lietuvā. Filmas izrādīšanas tiesības iegādājusies arī Slovēnijas sabiedriskā televīzija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu