Dailes teātrī ar izrādi «Figaro kāzas» viesosies Puškina teātris no Maskavas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien un rīt, 4.martā, plkst.19 Dailes teātrī ar režisora Jevgeņija Pisareva izrādi «Figaro kāzas» viesosies Maskavas Aleksandra Puškina teātris.

Iestudējumā Figaro lomu atveidos Sergejs Lazarevs, Suzannu tēlos Aleksandra Ursuļaka, grāfienes tēlā iejutīsies Viktorija Isakova, bet grāfu Almavivu atveidos Aleksandrs Arsentjevs.

Pulksteņmeistara Pjēra Ogistēna de Bomaršē komēdija «Figaro kāzas» 300 gadu laikā guvusi milzīgus panākumus, pateicoties ideālam, teju pulksteņa precizitātes mehānismam, kompozīcijai, dinamikai un humoram, kas nav zaudējis savu aktualitāti.

Bet galvenais izrādes panākumu noslēpums atrodams galvenā varoņa raksturā: talantīgais Figaro cietis sakāvi visās savās sabiedriskajās un radošajās darbībās, taču viņš ir pilns cieņas, radoša spēka, dzīvesprieka un, pats galvenais, viņš ir iemīlējies. Tieši šīs mīlestības dēļ viņu piemeklē «neprātīga diena», kuras laikā viņam nākas vīt intrigas, izgrozīties tiesā, atgūt zaudētos vecākus, izjust drauga nodevību un tūlītēju jaunās sievas neuzticību, tajā pašā laikā nezaudējot ticību ne mīlestībai, ne arī pašam sev.

Teātra mākslinieciskā vadītāja Pisareva izrāde ir patiesi dzirkstoša, draiskulīga, frivola, sprigana, spilgta un mērķtiecīga. Bet tā ir arī smalka, pārdomāta un gudra. Mākslinieka Leonīda Aleksejeva vēsturiskā garā stilizētie krāšņie kostīmi neaizēno smalko aktierspēli, bet scenogrāfa, vairākkārtējā Krievijas augstākās teātra prēmijas «Zelta maska» laureāta Zinovija Margoļina radītais jautrais skatuves juceklis ar piecstāvīgām dekorācijām un pieciem pudiem mīlestības, alkainām intrigām, greizsirdību, slepeniem skūpstiem, vīriešu pārģērbšanos sieviešu kleitās un līdzīgām komiskām draiskulībām netraucē mūsdienu skatītājam sadzirdēt de Bomaršē 1778.gadā sacerētās lugas aktuālo saturu, stāsta Šemancova.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu