Cēsīs Aurēlijas Šimkus klavierdarba pirmatskaņojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 21. februārī, plkst.19 Vidzemes koncertzālē «Cēsis» uzstāsies jaunā, bet Eiropā jau atzinību guvusī latviešu pianiste Aurēlija Šimkus, informē Vidzemes koncertzāles «Cēsis» sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa. Mākslinieces solo koncertā skanēs Ilonas Breģes un Albana Berga klaviersonātes, Aleksandra Skrjabina etīdes, kā arī Johana Sebastiāna Baha «Kapričo mīļotā brāļa aizbraukšanai» un Ferručo Buzoni «Variācija par Šopēna prelūdijas do minorā tēmu». Pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos pianistes Šimkus «Three Summer Days Of The Fourteenth Year».

2013. gadā Šimkus ieguva trešo vietu 11. starptautiskajā «KlavierOlymp» pianistu konkursā, un klajā nāca mākslinieces pirmais albums «Scherzo», kurā skan Bēthovena, Lista un Šūmaņa mūzika. 2014. gadā viņa uzstājās Interlākenes (Šveicē) un Kisingenaes (Vācija) festivālos, kā arī kļuva par Dortmundes Mocarta biedrības stipendiāti, un tas ļāva meitenei kopā ar Anglijas kamerorķestri Stefānijas Gonlijas vadībā muzicēt Dortmundes «Konzerthaus» Mocarta mūzikas rīta koncertu ciklā.

Šimkus sāka apgūt klavierspēli četru gadu vecumā. Pirmo solo koncertu pianiste sniedza 11 gadu vecumā Kauņas Starptautiskajā kamermūzikas festivālā. Pirmo solo koncertu Rīgā pianiste piedzīvoja 2013. gada aprīlī Lielajā ģildē. Neilgi pirms tam viņa ar solo koncertu uzstājās Herdekē (Dortmundē). Šimkus ir kļuvusi par Vācijas koncertaģentūras «Beckerkonzert» pārstāvēto mākslinieci.

Biļetes var iegādāties koncertzāles kasē, kā arī «Biļešu paradīzes» kasēs un mājaslapā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu