Ilze Kalve atsakās doties uz pasaules mēroga «sarkanā paklāja» pasākumu (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13.februārī Londonā, «The Genesis Cinema» notiks pasaules pirmizrāde filmai «50 kisses», kurā ir apvienotas 127 īsfilmas, notiks arī labāko īsfilmu apbalvošana. Vienas nominētās īsfilmas tapšanas procesā ir piedalījušās divas latvietes - producente Anna Zālāne un mūzikas producente, komponiste Ilze Kalve.

Filma «50 kisses» ir īpaša ar to ka tajā piedalās viena no jaunajām Holivudas uzlecošajām zvaigznēm Natālija Tena, kura piedalījusies tādās filmās kā «Harijs Poters un «Troņu spēles». Pasaules mēroga aktrises klātbūtne īsfilmu paceļ citā līmenī.

«Mani paaicināja piedalīties brīdī, kad vajadzēja pabeigt skaņas apstrādi. Mūzika filmas sākumam un beigām jau bija izvēlēta, taču bija nepieciešama mūzika filmas vidusdaļai, kur galvenie varoņi atrodas uz jumta terases vienā no dārgākajiem Londonas «penthousiem», un no ballītes iekštelpās vajadzēja skanēt balsīm un deju mūzikai. Tobrīd tieši strādāju pie jaunas kompozīcijas, fragmentu no tās arī ieliku īsfilmā,» stāsta Ilze.

Foto: Publicitātes foto

Izmantotā dziesma Latvijā ir labi zināma, jo vēlāk ar nelielām izmaiņām to ierakstīja [Ex] da Bass & Ky – «I need somebody».

«Papildus tika veidots skaņu dizains – soļi, dažādi blakus trokšņi, jo filmējot bija ierakstītas tikai balsis. Bija ārkārtīgi interesanti, jo īsfilma ir tiešām izdevusies, ne jau velti tā pretendē uz balvām,» nosaka Ilze.

Ilzei žēl, ka nesanāks aizbraukt uz pirmizrādi Londonā, mūzikas producente ar skaudību klausās, kā visi uztraucas, ko, lai velk uz «sarkanā paklāja» pasākumu, pat fotogrāfiem ir jāievēro ģērbšanās stils, nemaz nerunājot par apmeklētājiem.

«Sestdien Londonā esot speciāli bijis mēģinājums – izrādās, ka tādus pasākumus iepriekš samēģina, jo, ja aktieri jau zina, kas jādara, tad filmēšanas grupas ne. Jācer, ka tas nav pēdējais tāds pasākums, jo arī gribēdama aizbraukt nevarētu - esmu iedzīvojusies pleca traumā, vēl neesmu tādā kondīcijā, lai ceļotu, kur nu vēl lai izklaidētos. Tāpēc atteicos ierasties,» savu nebraukšanu uz pasākumu skaidro Ilze.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu