Latvijā pazīstami cilvēki sveic portālu «Facebook» dzimšanas dienā (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portāls «Facebook» desmit gadu laikā ir sapulcinājis daudz dažādu cilvēku, dažādu profesiju pārstāvjus, kuri ar saviem profiliem mēģina reklamēt savas nodarbes. Arī Latvijā dažādu ar šovbiznesu saistītu profesiju pārstāvji sveic portālu dzimšanas dienā.

Aktrise Vita Baļčunaite sirsnīgi sveic sociālo tīklu «Facebook» dzimšanas svētkos.

«Katra diena kā jauns sākums, tātad kā svētki, tādēļ - daudz laimes gan «Facebook», gan mums visiem! Protams, daudz jaukāk ir satikties realitātē, ārpus interneta plašumiem, piemēram, dabas tuvumā, tomēr arī šī virtuālā vide, ikdienas nodarbēm, dinamikai pa viduci, sniedz iespēju gan padalīties ar noderīgu informāciju, gan ar pozitīvām emocijām,» aizdomājas Vita.

Aktrise ir par dabas klātbūtni, svaigu gaisu, par sportiskām aktivitātēm, literatūru taustāmā, ne virtuālā formātā, draugu acu skatu, taču virtuālā vide šai mūsdienu «tehnikas kulta» laikmetā var būt noderīga kā pastarpināta saikne.

«Visam jābūt līdzsvarā. Mēs ik dienas sevi pilnveidojam, apzinoties katrs pats sev piemērotāko ikdienas plānojumu. Gluži kā paši savas dzīves režisori. Harmoniski un ar mīlestību. Tā man personīgi liekas, ka jauki, ja būtu,» nobeidz Vita.

Foto: Nauris Garkaklis

Modes blogere un veikala «Eclat» īpašniece Alīna Keller portālu «Facebook» uzskata par vienu no galvenajiem reklāmas veidiem.

«Portālā mēs varam iepazīt daudzus slavenos māksliniekus, kuri raksta par savu dzīvi, reklamējot tādā veidā sevi un produktu. Ja tas ir tavs darbs, manuprāt, tas, ka simts reizes dienā paskaties, kas jauns notiek tavā profilā, nav nekas slikts, bet, ja tā ir vienkārši slimība, ik pēc piecām minūtēm izmantot sociālo tīklu, tas ir slikti,» aizdomājas Alīna.

Blogere uzskata, ka viņai portāls ļoti palīdz reklamēt gan savu veikalu, gan modes blogu un sniegt cilvēkiem stila padomus. Sociālie tīkli palīdz arī sazināties ar draugiem no citām valstīm un nostiprināt angļu valodu.

«Esmu ļoti priecīga, ka ir tādi sociālie tīkli, kuri palīdz man nostiprināt manu un mana uzņēmuma popularitāti,» priecājas Alīna.

Foto: Edgars Kalmēns

Grupas «Lady`s sweet» dalībniece Vineta Elksne nav īpaši aktīva portāla «Facebook» lietotāja, bet dziedātāja apzinās, ka šādi portāli ir ātrākais veids, lai dotu par sevi ziņu.

«Tas ir ļoti labs veids, kā reklamēt muzikālās gaitas un pasākumus, kā arī redzēt, kā iedvesmojas citi, un, iespējams, gūt kaut ko arī priekš sevis. Cilvēkam vienmēr ir izvēle. Atliek vien pieņemt šo skrejošo laiku,» tā Vineta.

Dziedātājs un dīdžejs Markus Riva uzskata, ka sociālie tīkli ir pozitīva lieta, jo ļauj kontaktēties ar cilvēkiem, kurus ikdienā reti sastopam.

«Kā mūziķim sociālie tīkli ir ļoti palīdzējuši rast jaunas iespējas izplatīt savu darbību ārpus Latvijas robežām un sasniegt cilvēkus, kurus, pirms parādījās sociālie tīkli, nekad nesatiktu,» skaidro Markus.

Dziedātājs piemetina, ka tas ir arī labs veids, kā komunicēt ar saviem faniem un sekotājiem, kā arī nav jāiegulda lielas naudas dažādās kampaņās, jo ir iespējas sevi prezentēt sociālajos tīklos.

«Negatīvi ir tas, ka informācijas ir daudz un tā mainās zibenīgi. Cilvēks psiholoģiski nespēj to visu uzreiz uztvert, līdz ar to rodas sociāla spriedze komunikācijās,» nosaka Markus.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu