Puišu grupa «MyRadiantU» pirmo reizi kopā uzstājas Eirovīzijā (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Jaunā grupa «MyRadiantU» kopā ir sanākusi pavisam nesen, pirms piedalīšanās Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālā tika izdoti divi singli, bet kopā uz skatuves grupa nekad nebija uzstājusies. Mūziķiem tik labi izdevās saspēlēties uz skatuves, ka, pateicoties skatītājiem un žūrijai, jaunā rokgrupa nokļuva Eirovīzijas nacionālās atlases finālā.

Grupā «MyRadiantU» darbojas tādi mūziķi kā Didzis Bordo, Aivars Konutis, Jānis Drīksna un Kārlis Indrišonoks.

Grupas solists un līderis Jānis Drīksna atklāj, ka Eirovīzijas nacionālā atlase ir pirmā grupas publiskā uzstāšanās, tāpēc mūziķi izjutuši mazu uztraukumu par «Palladium» koncertu zāli.

Foto: Nauris Garkaklis

«Līdz šim rakstīju mūziku un strādāju studijā. Projekta galvenā doma bija sākt ar mūziku, mēģināt sevi definēt muzikāli. Iepriekšējā grupā, kurā spēlēju, uzsvars tika likts uz dzīvo izpildījumu, bet kaut kas mums neizdevās. Tāpēc, radot jaunu mūzikas projektu, vēlējos sākt ar mūziku, tas motivē sastrādāties ar dažādiem mūziķiem un redzēt, kuri vēlas sastrādāties, ar kuriem sakrīt muzikālais redzējums un kuri vēlas būt grupā,» skaidro Jānis.

Jānis uzskata, ka mūzika ir tāda lieta, kas jāpārbauda, tāpēc puiši izdeva divus singlus, lai redzētu, vai dziesmas pašas spēs atrast ceļu pie klausītāja, tas izdevās gana veiksmīgi.

Seko nākamais solis - publiska uzstāšanās, tā sagadījās, ka jaunā puišu grupa nesāka ar maziem klubiņiem, bet uzreiz ar lielo Eirovīzijas skatuvi.

Foto: Nauris Garkaklis

«Dziesma Going all the way» bija domāta kā trešā dziesma, kuru izlaist plašākai publikai. Studijā sapratām, ka varam to ievietot Eirovīzijas formātā, un to izdarījām. Kāpēc gan nedot iespēju dziesmai izskanēt citā kontekstā, mēs palikām uzticīgi savam «indie», «pop», «new wave» stilu sajaukumam,» stāsta Jānis.

Jānis atzīstas, ka nekad uz Eirovīzijas konkursu nav skatījies ar skepsi, kā nereti dara mūziķi, kuri spēlē alternatīvās mūzikas grupās; dziedātājs uzsver, ka šovs tiek veidots augstā līmenī, tā ir iespēja parādīt sevi un savu mūziku.

«Ja cilvēks vēlas darboties mūzikā, sasniegt savas virsotnes, Eirovīzija ir lielisks konkurss, kur to izdarīt. Uzskatu, ka nākotnē arvien vairāk alternatīvu grupu to sapratīs un iesniegs dziesmas atlasē,» tā Jānis.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu